ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑπό το παγοδρόμιο στο ΚΑΣ για ένα μη μνημείο

Από το παγοδρόμιο στο ΚΑΣ για ένα μη μνημείο

Από το παγοδρόμιο στο ΚΑΣ για ένα μη μνημείο

Ο καθένας στη θέση του Γ. Παπαναστασίου θα δυσφορούσε βιώνοντας την παράνοια της γραφειοκρατίας και ενίοτε της ίδιας της νομοθεσίας. Το αναψυκτήριο λοιπόν του Πάρκου για να προχωρήσει η ανακατασκευή του θα πρέπει να έχει την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων κι ας μην είναι διατηρητέο μνημείο…

Πως όμως προέκυψε αυτή η… παράνοια. Θα πρέπει να πάμε αρκετά το χρόνο πίσω, όταν στην περίοδο της δημαρχίας Σώκου παρουσιάζεται μελέτη για τη συνολική ανάπλαση του Πάρκου και η οποία προβλέπει παγοδρόμιο στην ταράτσα του αναψυκτηρίου. «Κερασάκι στην τούρτα» άλλων μεγαλεπήβολων προβλέψεων… Προσφυγή λοιπόν από τους τότε αντιδρώντες στο ΚΑΣ των Νεοτέρων Μνημείων, για να χαρακτηριστεί το Πάρκο συνολικά διατηρητέο μνημείο και ιστορικός τόπος. Η προσφυγή απορρίπτεται όμως μπαίνει όρος ότι «κάθε παρέμβαση οικοδομικής φύσης στο πάρκο θα πρέπει να τυγχάνει της έγκρισης του ΚΣΝΜ», επειδή βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Παπαστρατείου Εκπαιδευτηρίου, χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου κτηρίου.

Προσέξτε, παρακαλώ, την παράνοια, επειδή γειτνιάζει με το διατηρητέο κτήριο των σχολείων θα πρέπει κι αυτό να περνά από το ΚΑΣ… Και ας μην είναι μνημείο.Για την ιστορία, η απόφαση αυτή του ΚΑΣ των Νεοτέρων Μνημείων φέρει την υπογραφή του τότε Υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr