ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΤο νέο “ναυάγιο” είναι στο Καλαμίτσι της Λευκάδας και ήδη έχει γίνει πόλος έλξης (video)

Το νέο “ναυάγιο” είναι στο Καλαμίτσι της Λευκάδας και ήδη έχει γίνει πόλος έλξης (video)

Το νέο “ναυάγιο” είναι στο Καλαμίτσι της Λευκάδας και ήδη έχει γίνει πόλος έλξης (video)

Πόλος έλξης έχει γίνει το «ναυάγιο» μιας παλιάς σκουριασμένης μηχανότρατας, στην παραλία Γάϊδαρος στο Καλαμίτσι της Λευκάδας

Καθημερινά δεν είναι λίγοι αυτοί που επισκέπτονται την παραλία για να φωτογραφήσουν το ναυάγιο, που κάνεις ακόμη δεν έχει βρει το πως κατέληξε στο σημείο, όταν τα μανιασμένα κύματα της θάλασσας το «ξέβρασαν» στην συγκεκριμένη παραλία στις 10 Δεκεμβρίου, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας.

Στο πλάι του αλιευτικού υπάρχουν αραβικά γράμματα ενώ η αυτοψία που έγινε απο το λιμενικό, δεν έχει καταλήξει ακόμη κάπου. Εικάζεται πως πιθανώς να πρόκειται για «δουλεμπορικό», που μετέφερε μετανάστες από την βόρεια Αφρική και την Τυνησία συγκεκριμένα  προς στην Ιταλία, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει επιβεβαίωση.

Μπορεί λόγω της κακοκαιρίας να έγινε μεταφορά του κόσμου σε κάποιο πιο ασφαλές σκάφος. Κάποιοι όμως, το συνδέουν ακόμη και με μια πιθανή θαλάσσια τραγωδία…

Ένα πιθανό σενάριο είναι το αλιευτικό όντως να είχε μετανάστες και να εντοπίστηκε απο το Ιταλικό λιμενικό, να μεταφέρθηκαν με ασφάλεια οι επιβαίνοντες και στη συνέχεια να αφέθηκε εξαιτίας της τρικυμίας για να καταλήξει ακυβέρνητο στο Καλαμίτσι.

Ηδη στο νησί έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το εάν το θαλασσοδαρμένο αλιευτικό πρέπει να απομακρυνθεί ή να αξιοποιηθεί στα πρότυπα του ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

Above View

“Κατέβηκε” στο “κόκκινο” η Αιτωλοακαρνανία – Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ