ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο νέο νομοσχέδιο, ο Μπούγας και ο δρόμος που αφήνει απέξω το Αγρίνιο…

Το νέο νομοσχέδιο, ο Μπούγας και ο δρόμος που αφήνει απέξω το Αγρίνιο…

Το νέο νομοσχέδιο, ο Μπούγας και ο δρόμος που αφήνει απέξω το Αγρίνιο…

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρίνουν ως πιο δυνατό χαρτί της κυβέρνησης το νομοσχέδιο που έρχεται για την Δικαιοσύνη. Όχι για τον νέο χάρτη και τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία που θα κοπούν, αν και ίσως να υπάρχει εξήγηση και γι’ αυτό.

Για να καταλάβουμε τι ανατροπή επιχειρείται, πριν από 40 και κάτι χρόνια με ποινή έξι μηνών ο κατηγορούμενος έπαιρνε τον δρόμο της φυλακής. Το όριο φυλάκισης, στις ημέρες μας, ορίζεται με ποινή άνω των οκτώ (8!)χρόνων!

Ο Φλωρίδης σχεδίασε ένα πλέγμα διατάξεων με τις οποίες θέλει να αντιμετωπίσει τη χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα που βασανίζει τους πολίτες και καταργεί κάθε έννοια ισονομίας επειδή οι συστηματικοί παραβάτες ζουν με ευνοϊκές διατάξεις, στο όνομα δικηγόρων, αναβολών και δικαιωμάτων.

Με ποινή άνω των 3 χρόνων η φυλακή είναι μονόδρομος, ορίζει ο νέος Νόμος. Και σε ποινή από 2 έως 3 χρόνια προβλέπεται κοινωνική εργασία. Εισάγεται ως θεσμός για τον οποίο μάλιστα έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εκπροσώπους φορέων που επιθυμούν να απασχολήσουν αντίστοιχους καταδικασθέντες. Πρόκειται για κοσμογονία.
Και σε αυτή την κοσμογονία ρόλο έχει και ο υφυπουργός του κ. Φλωρίδη, ο Ιωάννης Μπούγας γεννημένος στην Άμφισσα. Αν δεν σας λέει τίποτε το όνομά του να ξέρετε ότι ήδη επηρεάζει την ζωή της Αιτωλοακαρνανίας. Όχι γιατί μας αγαπά ιδιαίτερα αλλά γιατί φαίνεται ότι είναι ένα σημαντικό στέλεχος που θα συναποφασίσει για Εφετεία και Πρωτοδικεία την ώρα που οι δικοί μας βουλευτές, με τετραπλάσιες ψήφους, στις εκλογές δεν έχουν καμία θέση στα δωμάτια δίπλα στον πρωθυπουργό.

Αν θέλετε να δείτε πόσο σημαντικός είναι ο κ. Μπούγας, ας δείτε το νέο δρόμο που θα συνδέει πια την Λαμία με την Πάτρα μέσω Ναυπάκτου, παρακάμπτοντας εντελώς την περιοχή μας και βγάζοντας εντελώς εκτός κάδρου τον άξονα Πλατυγιάλι- Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία.

Ο κ. Μπούγας ένας και μοναδικός βουλευτής από την Φωκίδα λέγεται ότι έπαιξε τεράστιο ρόλο στην πρόκριση αυτής της σύνδεσης. Περαστικά μας!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Παρόντες νοερά…  

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ