ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΜε το νέο νόμο για την Πολιτική Προστασία οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Με το νέο νόμο για την Πολιτική Προστασία οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Με το νέο νόμο για την Πολιτική Προστασία οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Με γρήγορες διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Είχαμε αποχωρήσεις αλλά και προαγωγές. 

Με βάση το νέο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που αποτελεί και τον κύριο βραχίονα, σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα, πραγματοποιήθηκαν οι κρίσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου αρχηγού, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, που έγινε και επίσημα, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τα χαρακτηριστικά των κρίσεων με τις νέες συνθήκες, είναι ότι όλοι σχεδόν οι αξιωματικοί που δεν προήχθησαν αποστρατεύτηκαν, οι οποίοι όμως, όπως λένε γνωρίζοντες για την κατάσταση στο Σώμα, είχαν συμπληρώσει τα χρόνια υπηρεσίας, οπότε κρίθηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους, όπως προβλέπεται από το νόμο και στη θέση τους προήχθησαν νέοι.

Επίσης αυξάνονται οι θέσεις στα ανώτατα και ανώτερα κλιμάκια, καθώς δημιουργήθηκαν νέες θέσεις, (συντονιστές επιχειρήσεων, κλαδάρχες, περιφερειάρχες, διοικητής του νέου συντονιστικού κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας-ΕΣΚΕΔΙΚ).

Χτες συνεδρίασαν τόσο το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο, όσο και το Ανώτερο Συμβούλιο, καθώς και το Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος και έκριναν συνολικά τους αξιωματικούς του Σώματος, ως εξής:

Στο βαθμό του αντιστράτηγου προήχθησαν οι υποστράτηγοι Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος (τέως διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής) και Αλέξιος Ράπανος, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα Υπαρχηγού και Επιτελάρχη του ΠΣ αντίστοιχα.

Αυτοί αποχώρησαν από το Σώμα

Ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους κρίθηκαν οι αντιστράτηγοι Αναστάσιος Σωτήρχος και Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, καθώς και οι υποστράτηγοι Διονύσιος Κουτσούκος, Αχιλλέας Τζουβάρας και Νικόλαος Σπαής.

Στο βαθμό του υποστράτηγου το Συμβούλιο προήγαγε τους αρχιπυράρχους: Χαράλαμπο Χιώνη, Μάριο Αποστολίδη, Σπυρίδωνα Πέτρου, Κωνσταντίνο Παχίδη, Εμμανουήλ Δαμουλάκη, Χρήστο Λάμπρη και Ιωάννη Σταμούλη.

Ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους, το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε επίσης τους:

1. Αρχιπυράρχους: Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, Θεόδωρο Λαρέζο, Ανδρέα Παπαζαχαρία, Θωμά Ρίζο, Νικόλαο Λαγουδάκη, Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, Ευάγγελο Παλιό, Ιωάννη Καραμαλίκη, Χρήστο Σπαθούλα και Ανδρέα Ρίζο.

2. Πυράρχους: Γεώργιο Παπαπολύκαρπο, Θρασύβουλο Ζαγγογιάννη , Αντώνιο Σπανό, Αναστάσιο Μανιάτη, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, Χαράλαμπο Πόζογλου, Ιωάννη Θεοδωρόπουλο, Βασίλειο Αλεξόπουλο, Γεώργιο Ρούτσια, Γεώργιο Λεονταρίδη, Γεώργιο Οικονόμου, Κωνσταντίνο Φράγκο, Ευθύμιο Δρόσο και Κωνσταντίνο Κατσαριώτη.

Ποιες ήταν οι προαγωγές

Οι κρίσεις ολοκληρώθηκαν με την προαγωγή 24 πυράρχων στο βαθμό του αντιπυράρχου και 52 αντιπυράρχων στο βαθμό του πύραρχου, ενώ έγιναν και οι τοποθετήσεις των συντονιστών και των άλλων επικεφαλής υπηρεσιών, οπότε ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η νέα δομή του Π.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χτεσινή τελετή παράδοσης- παραλαβής του νέου αρχηγού του Π.Σ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε και συνεχάρη για την πολυετή προσφορά του στο Σώμα τον απερχόμενο αρχηγό Βασίλη Ματθαιόπουλο, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις μεγάλες προκλήσεις για το Π.Σ, λόγω των κινδύνων που αυξάνονται συνεχώς, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέος αρχηγός, Στέφανος Κολοκούρης, λόγω της εμπειρίας του, θα δώσει νέα πνοή στο Πυροσβεστικό Σώμα και τόνισε:

«Το Πυροσβεστικό Σώμα, ως κύριος βραχίονας Πολιτικής Προστασίας είναι καταξιωμένο στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας υποχρεώνουν να εφαρμόζουμε την αξιοκρατία στις επιλογές μας και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη προετοιμασία των φορέων αντιμετώπισης των καταστροφών… Αρχηγέ, όλοι μαζί, οφείλουμε να διατηρήσουμε πρωτοπόρο στην αποστολή του το Πυροσβεστικό Σώμα, με εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και επαγρύπνηση, για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας και επιπρόσθετα, αυτό αποτελεί ηθική υποχρέωση στους πυροσβέστες που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος.. Για το υψηλό έργο που έχεις να επιτελέσεις θα είμαστε δίπλα σου και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη».

newsit.gr

Εθιμοτυπική επίσκεψη Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής Ελλάδας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr