ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο νέο χρυσάφι είναι το ελαιόλαδο…

Το νέο χρυσάφι είναι το ελαιόλαδο…

Το νέο χρυσάφι είναι το ελαιόλαδο…

Καμία εντύπωση δεν έκανε το γεγονός που συνέβη χθες σε ελαιώνα μεταξύ Παλαίρου και Βόνιτσας όταν…επιδρομείς άρχισαν να μαζεύουν ελιές από χωράφι που δεν ήταν δικό τους, αλλά έγιναν αντιληπτοί. 

Στην θέα των αστυνομικών που είχαν ειδοποιηθεί, οι επιτήδειοι εγκατέλειψαν στο σημείο δίχτυα και άλλα σύνεργα συγκομιδής ελιών, αλλά και τον καρπό που μέχρι τότε είχαν αφαιρέσει από τα ελαιόδεντρα και τράπηκαν σε φυγή. Να σημειωθεί πως ήταν αρκετά άτομα!

Ανάλογες εικόνες είδαν και στον Βόλο, όπως μετέφεραν τοπικά μέσα,  με πολίτες να… σπεύδουν να μαζέψουν ελιές από δημόσια πάρκα! Αυτό αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ο «Ταχυδρόμος», η τοπική εφημερίδα της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ακρίβεια στο λάδι έχει οδηγήσει τον κόσμο σε απόγνωση. Έτσι, οι πολίτες μαδάνε τα δέντρα για να κερδίσουν μερικές ελιές. Απίστευτο και όμως αληθινό στην Ελλάδα του 2023;

Όσο κι αν ακούγεται κάπως υπερβολικό όλο αυτό η αλήθεια είναι πως οι τιμές συνεχίζουν να είναι απαγορευτικές κι ο κόσμος εξακολουθεί να ψάχνεται για λάδι… ό, τι να ‘ναι, πολλές φορές με αμφίβολα αποτελέσματα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με την συνήθεια που έχει ριζώσει για τα καλά πλέον στον Έλληνα να χρησιμοποιεί στα πάντα ελαιόλαδο, και καλώς, διότι η διατροφική αξία του είναι τεράστια, θα δούμε κι άλλα χειρότερα στο μέλλον!

Θα αναβιώσουν οι όροι “γερολαδάς” και “λαδέμπορας”, ο δεύτερος μάλιστα όπως τον χρησιμοποιεί ο Πολάκης!

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εφημερίδα Συνείδηση

Λέτε να εφαρμόζεται ο νόμος και να χάνονται οι “κυνηγοί χαλκού”;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ