ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΤο μυστικό σινιάλο σε μπαρ του Βόλου, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνει το «όχι» σου

Το μυστικό σινιάλο σε μπαρ του Βόλου, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνει το «όχι» σου

Το μυστικό σινιάλο σε μπαρ του Βόλου, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνει το «όχι» σου

Σε μπαρ στο Βόλο βρήκαν μυστικό σινιάλο σε περίπτωση που κάποιος δεν καταλαβαίνει το «όχι» σου. Είναι βέβαιο πως το κίνημα του MeToo στην Ελλάδα έδωσε φωνή στις γυναίκες και τα θύματα έμφυλης βίας να μιλήσουν ανοιχτά, χωρίς φόβο και να κατονομάσουν τους δράστες τους.

Όλο και περισσότερες ενέργειες και πρωτοβουλίες λαμβάνονται από πολίτες, βοηθώντας όλο και περισσότερο στην αποτροπή σεξουαλικών εγκλημάτων βάζοντας τέλος στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Πώς γίνεται αυτό; Δημιουργώντας ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τις γυναίκες.

Στις γυναικείες τουαλέτες σε μπαρ στον Βόλο, αναρτήθηκε επιγραφή με μυστικό σινιάλο σε όσες το έχουν ανάγκη.

Εάν δεν καταλαβαίνουν το «όχι» σου, εάν έπαψες να νιώθεις ασφάλεια ή αν σε παρενοχλούν, το προσωπικό του μαγαζιού είναι εκεί για να σε βοηθήσει με έναν κώδικα ασφαλείας.

Το τσάι βυσσινόκηπος και το Blue Lagoon είναι τα σήματα που μπορείς να… παραγγείλεις, για να νιώσεις και πάλι ασφαλής. Πράξη που γεμίζει ελπίδα και διώχνει τον φόβο και την ανασφάλεια με αλληλεγγύη στην πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, δίνονται επιλογές για ώρες της ημέρας και της νύχτας, ώστε να μην υποψιαστεί ο θύτης τι συμβαίνει. Το τσάι βυσσινόκηπος και το Blue Lagoon cocktail είναι τα σήματα που μπορείς να… παραγγείλεις. Με υποκατηγορίες ανάλογα το αν χρειάζεσαι απλά διέξοδο, αν χρειάζεσαι ταξί για ασφάλεια ή ακόμη και αν χρειάζεσαι την αστυνομία.

in.gr

Το είδαν κι αυτό οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr