ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΤο μπρα ντε φερ των τέως για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Το μπρα ντε φερ των τέως για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Το μπρα ντε φερ των τέως για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Το μπρα ντε φερ των τέως για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Αντιπαράθεση των τέως δημάρχων προέκυψε στο Μεσολόγγι με αφορμή το σχόλιο του Γιάννη Αναγνωστόπουλου για το σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο για το Πανεπιστήμιο στην περιοχή της Κλείσοβας. Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος επέκρινε γενικότερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους διοικούντες το Δήμο Μεσολογγίου από το 2011 και μετά.

«Δικαιούμαι να επαίρομαι» ανέφερε ο Γ. Αναγνωστόπουλος «διότι μπήκε οριστικό τέλος σε ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπραττόταν για δεκαετίες στο οικοσύστημα της Κλείσοβας, με την ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών».

Και πρόσθεσε:

«Ένας ΧΥΤΑ που παραδόθηκε στη «διάδοχη» δημοτική αρχή, σε άριστη κατάσταση και με υποδειγματικό τρόπο διαχειριστικής λειτουργίας. Άλλωστε οι εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν στο ακέραιο την αναφορά μου αυτή».

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του διαδόχου του Π. Κατσούλη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

«Ο ΧΥΤΑ δεν είχε παραληφθεί από τη δημοτική αρχή του Γ. Αναγνωστόπουλου. Βρισκόταν σε δοκιμαστικό στάδιο λειτουργίας, ΑΚΟΜΗ, με ευθύνη συγκεκριμένου εργολάβου. Η παραλαβή έγινε από εμάς στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά λειτούργησε χωρίς εργολάβο και σε 2,5 χρόνια εξοικονομήθηκαν 521.000 €!

Παρελήφθη:

Α) Με τους εργαζόμενους σε επίσχεση εργασίας και με 1,5 εκατ. ευρώ χρέος προς τον εργολάβο, το οποίο απέρρεε από τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του δήμου προς αυτόν για τη διετία 2009 – 2010. Χρέος που πληρώθηκε εξ ολοκλήρου μέχρι το 2013!

Β) Δίχως τον αναγκαίο για την ορθή του λειτουργία μηχανολογικό εξοπλισμό. Ενδεικτικά αναφέρω την αγορά εξοπλισμού ύψους 665 χιλ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ το 2013, για το σκοπό αυτό.

Γ) Με το πρώτο κύτταρο λειτουργίας σχεδόν κορεσμένο, ένεκα της μη ενδεδειγμένης εναπόθεσης απορριμμάτων. Θυμίζω πως αυτό είχε 10ετή διάρκεια ζωής και όχι 4ετή όπως κατέληξε. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε το 2013 στην ένταξη κατασκευής στο ΕΣΠΑ του 2ου και 3ου κυττάρου, ύψους 2 εκατ. ευρώ».

Μάλιστα ο Π. Κατσούλης καταλήγει με μία αιχμηρή αναφορά στα πεπραγμένα Αναγνωστόπουλου. «Όσον αφορά την εναπόθεση των απορριμμάτων του Πύργου το 2009 στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, ας μην το ανοίξουμε γιατί βρωμάει πολύ! Θυμίζω πως δεν αφορούσε «σχόλια» προς το πρόσωπο του τότε δημάρχου, αλλά επίσημο πόρισμα του ΣΔΟΕ!» ανέφερε.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει την ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου του δήμου Ναυπακτίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ