ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο μπαλάκι στο Υπουργείο Τουρισμού

Το μπαλάκι στο Υπουργείο Τουρισμού

Το μπαλάκι στο Υπουργείο Τουρισμού

Για πολλοστή φορά το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου συζήτησε το ακανθώδες θέμα.  Η συζήτηση σε γενικές γραμμές χαρακτηρίστηκε από διαξιφισμούς ανάμεσα στην νυν και πρώην δημοτική αρχή. Οι περισσότερες απόψεις συνέτειναν στη λύση της επαναδημοπράτησης του έργου. Πράγμα που μάλλον φαντάζει ως την πλέον καλύτερη λύση για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός. Από την άλλη έχουν βάση οι επιφυλάξεις πως στην περίπτωση της επαναδημοπράτησης, το έργο θα περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ, με αποτέλεσμα να μην έχει έσοδα το δημοτικό λιμενικό ταμείο. Όπως και έχει όμως το μπαλάκι κατά κύριο λόγο έχει το Υπουργείο Τουρισμού.

Αυτό είναι το μόνο αρμόδιο να καταγγείλει τη σύμβαση παραχώρησης και να κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο, αν πράγματι όπως είπε ο  νομικός σύμβουλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η εταιρεία δεν εκπληροί τις σημαντικότερες συμβατικές και νόμιμες υποχρεώσεις της. δηλαδή δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα το συμφωνηθέν αντάλλαγμα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Εξάλλου πλέον θα πρέπει μετά τον οικονομικό έλεγχο που έγινε να θεωρείται δεδομένη η κακή οικονομική κατάσταση της εταιρείας που είναι στα όρια της πτώχευσης. Κατ’ επέκταση ο Κ. Λύρος σωστά θεωρεί ότι η ανάληψη ευθυνών από το υπουργείο Τουρισμού είναι μονόδρομος. Δεν χρειάζεται λοιπόν οι φορείς και οι παρατάξεις να αντιπαρατίθεται, χρειάζεται μια ομόθυμη πίεση προς το Υπουργείο.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr