ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταTo… μόνο αίτημα για το Πανεπιστήμιο (που δεν υλοποιήθηκε ποτέ)

To… μόνο αίτημα για το Πανεπιστήμιο (που δεν υλοποιήθηκε ποτέ)

To… μόνο αίτημα για το Πανεπιστήμιο (που δεν υλοποιήθηκε ποτέ)

Η διατήρηση των πανεπιστημιακών τμημάτων μας χρειάζεται πολύ απλά ένα και μόνο αίτημα: την απρόσκοπτη χρηματοδότηση, τις αναγκαίες υποδομές και το απαιτούμενο προσωπικό. Αυτό επισημαίνει ο επικεφαλής του Ανυπότακτου Αγρινίου Στέλιος Μερμίγκης σε σχόλιό του στα social media.

Στην περίπτωση των Τμημάτων του Αγρινίου αρκεί να αναλογιστούμε ότι τα τμήματα στεγάζονται σε πρώην σχολεία που παραχώρηθηκαν από το Δήμο για να καταλάβουμε πόσο δίκιο έχει ο Στ. Μερμίγκής.

Αναλυτικά η παρέμβασή του:

Το να κάνεις κριτική στο περίφημο νομοσχέδιο των “ανέμελων” για την παιδεία νομίζω έχει εξαντληθεί. Ο κάθε καλόπιστος μπορεί πλέον να αντιληφθεί τις προθέσεις τους και τα κίνητρα τους. Τώρα το λόγο εκτός από την εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να τον πάρουν και οι τοπικές κοινωνίες μιας και το άμεσο πλήγμα από την μεγάλη σφαγή των υποψηφίων φοιτητών στις επικείμενες εισαγωγικές εξετάσεις, θα το δεχτούν πρωτίστως αυτές που φιλοξενούν τμήματα ή ακόμη και τις έδρες περιφερειακών πανεπιστημίων, καλή ώρα σαν τα δικά μας εδώ στο Αγρίνιο. Είναι πολύ πρόσφατα τα ψηφίσματα της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου μας που προτάσσανε ως κύριο αίτημα την ίδρυση αυτόνομου πανεπιστήμιου στη πόλη μας επειδή λέει μας το χρωστάγανε. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι αρνούνταν να αντικρύσουν τη συνολική επίθεση των κυβερνόντων απέναντι σε καθετί δημόσιο σαν να μην ήταν αυτοί που πριν λίγα μόλις χρόνια έκλεισαν σε μια νύχτα τμήματα πανεπιστήμιων και νοσοκομεία ενώ όλα τα υπόλοιπα τα άφησαν στο έλεος της υποχρηματοδότησης. Η προσγείωση λοιπόν σήμερα στην ωμή πραγματικότητα μας φέρνει όλους μας προ των ευθυνών μας. Η διατήρηση των πανεπιστημιακών τμημάτων μας τόσο εδώ όσο και αλλού και δεν εννοούμε την τυπική τους ύπαρξη στα χαρτιά αλλά στην ίδια τη ζωή, χρειάζεται πολύ απλά ένα και μόνο αίτημα: την απρόσκοπτη χρηματοδότηση, τις αναγκαίες υποδομές και το απαιτούμενο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, την νομική δηλαδή υποχρέωση της πολιτείας να κάνει όλα τα παραπάνω. Με άλλα λόγια απαιτείται από όλους όσους κόπτονται για την τύχη των πανεπιστήμιων μας την κατηγορηματική καταδίκη στη πράξη των πολιτικών τους επιλογών. Οι καιροί ου μενετοί.

Εφημερίδα Συνείδηση

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι υποβολές αιτήσεων για την κατασκευή e-shop

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr