ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤο μήνυμα της Ένωσης Οικοδόμων για το ατύχημα ελαιοχρωματιστή στο Ελαιόφυτο

Το μήνυμα της Ένωσης Οικοδόμων για το ατύχημα ελαιοχρωματιστή στο Ελαιόφυτο

Το μήνυμα της Ένωσης Οικοδόμων για το ατύχημα ελαιοχρωματιστή στο Ελαιόφυτο

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα συναδέλφου ελαιοχρωματιστή σημειώθηκε την Τετάρτη 30-09-20 στο Ελαιόφυτο Αιτωλ/νίας,όταν συνάδελφος έπεσε από σκαλωσιά ύψους 3 μέτρων κάτω από αδιευκρίνιστες  συνθήκες.

Το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα που έγιναν  στην περιοχή μας, όπως πρόσφατα ο θάνατος  του ηλεκτρολόγου  και το ατύχημα του συναδέλφου που εργάζονταν στη Λευκάδα και έπεσε από σκεπή με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, σε συνδυασμό με τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους.Τα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι έχουν πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για την κατάσταση αυτή ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά με τις πολιτικές τους που επιτρέπουν στους εργοδότες να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως εμπόρευμα και κόστος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ την επάνδρωση του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών   με προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού , ώστε να γίνονται  τακτικοί έλεγχοι  στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε να παίρνονται όλα τα μέτρα  υγιεινής και ασφάλειας. Πενθήμερο, επτάωρο, τριανταπεντάωρο.

Ανακοίνωση για τη δίκη της Χ.Α. από την Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr