ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΤο μήνυμα του Σπύρου Σκιαδαρέση για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του Σπύρου Σκιαδαρέση για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του Σπύρου Σκιαδαρέση για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Σπύρος Σκιαδαρέσης αναφέρει σε μήνυμά του:

«Το Έπος του ’40. Οδοδείκτης πίστης, ελπίδας και ενότητας»

83 χρόνια συμπληρώνονται από το ιστορικό «Τότε είναι πόλεμος» του Μεταξά στον Ιταλό Πρέσβη Γκράτσι, ο οποίος μετέφερε το ιταλικό τελεσίγραφο, ζητώντας την συνεργασία της Ελλάδας με την Ιταλία και την ταυτόχρονη κατάκτηση της χώρας μας με συνθηκολόγηση.

Το «Τότε είναι πόλεμος» του Μεταξά απαντήθηκε με το ιστορικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων πατριωτών στους Ιταλούς φασίστες.

Ένα βροντερό «ΟΧΙ» του ενωμένου Ελληνικού λαού το οποίο δήλωνε πίστη στις δυνάμεις του και ελπίδα για την ελευθερία! Τα εκατομμύρια των στρατιωτών του εχθρού, κατατροπώθηκαν από μια χούφτα Έλληνες. Αυτή η χούφτα όμως ήταν ενωμένη και τίποτε δεν μπορούσε να την κάμψει.

Σήμερα γιορτάζει η πατρίδα μας! Γιορτάζουν οι πανέλληνες απανταχού της γης. Υψώνουμε με υπερηφάνεια την Γαλανόλευκη, τιμώντας την μνήμη των ηρώων προγόνων μας. Ήταν μία συλλογική νίκη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων που έμειναν στην ιστορία για την αυτοθυσία και τη γενναιότητά τους.

Ήταν αυτές οι ηρωικές πράξεις που ερμηνεύτηκαν από τον ισχυρό Βρετανό πολιτικό  Ουίνστον Τσώρτσιλ ως εξής: «Πλέον θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!».

Βρισκόμαστε στο τέλος του 2023 και δυστυχώς το έρεβος του πολέμου είναι διάχυτο στον πλανήτη.

Ευχή όλων μας το ιστορικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων του ’40 να είναι το δικό μας ΟΧΙ σε κάθε πόλεμο, σε κάθε δυστυχία και δυσκολία.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!».

Άρχισαν στο Αγρίνιο οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου – Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων της πλατείας Δημάδη (εικόνες & βίντεο)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ