ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο «Μεσολόγγι των ντόπιων» παίρνει στην πλάτη του το Αλσύλλιο της Κλεισόβας

Το «Μεσολόγγι των ντόπιων» παίρνει στην πλάτη του το Αλσύλλιο της Κλεισόβας

Το «Μεσολόγγι των ντόπιων» παίρνει στην πλάτη του το Αλσύλλιο της Κλεισόβας

Το «Μεσολόγγι των ντόπιων» παίρνει στην πλάτη του το Αλσύλλιο της Κλεισόβας

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην πρωτοβουλία «Messolonghi by Locals», ελληνιστί το «Μεσολόγγι των ντόπιων» και αυτό γιατί κατάφερε να είναι φορέας υλοποίησης του έργου  «Δράση για ζωντανό Αλσύλλιο Κλεισόβης», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το «Solidarity Now».

«Στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει ο πλανήτης μας λόγω του COVID-19, o συνωστισμός σε κλειστούς χώρους θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Μεγάλο ποσοστό των πολιτών επιλέγει πλέον να περνά τον ελεύθερο χρόνο του σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους επαναπροσδιορίζοντας την αξία και χρησιμότητα του δημοσίου χώρου ως προορισμό χαλάρωσης, κοινωνικοποίησης και δραστηριοτήτων.

Σε ότι αφορά την πόλη του Μεσολογγίου, είναι εμφανή τα προβλήματα υποδομής σε σχέση με τους δημόσιους χώρους, καθώς και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπλαση τους από τις τοπικές αρχές.

Η έλλειψη μέριμνας για πράσινο, για αστικό εξοπλισμό και για προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, αποκαλύπτουν τη διαχρονική υποβάθμιση της αξιοποίησης των δημόσιων χώρων στην ατζέντα της τοπικής αυτοδιοίκησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το “Messolonghi by Locals” που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία το 2018 και μετεξελίχθηκε σε ένα μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Να διορθωθεί το λάθος με τον ηλεκτροφωτισμό στο ΔΑΚ ζητά ο Σπ. Διαμαντόπουλος

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr