ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤο Μεσολόγγι τιμά τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους” – Η πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων

Το Μεσολόγγι τιμά τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους” – Η πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων

Το Μεσολόγγι τιμά τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους” – Η πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων

«Όποιος πεθαίνει σήμερα χίλιες φορές πεθαίνει…». Τη θυσία των “Ελεύθερων Πολιορκημένων” τιμάει το Μεσολόγγι, τιμούν οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες.

Η καθιερωμένη συγκλονιστική πομπή άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου (16.04.22)   από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος για να καταλήξει σε κλίμα κατάνυξης στον Κήπο των Ηρώων.

Το πρόγραμμα για την 196η επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου προβλέπει επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από την Ελληνική Κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, την Ακαδημία Αθηνών, την Πρεσβεία της Ιταλίας ως Τιμώμενης Χώρας, τα Σώματα Ασφαλείας, τον Πρόεδρο ΚΕΔΕ, το Δήμο Καλαμάτας ως Τιμώμενου Αδελφοποιημένου Δήμου και το Δήμαρχο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Πανηγυρικό πρόκειται να εκφωνήσει ο δήμαρχο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν απόψε με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, και μαθητών Σχολείων του Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.

Δείτε τις αποψινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης όπως τις μεταδίδει απ’ ευθείας το ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL:

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr