ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΤο Μεσολόγγι με τη “ματιά” των ντόπιων – Γιατί η εθελοντική ομάδα είναι υποψήφια για τα “Πρόσωπα της χρονιάς”

Το Μεσολόγγι με τη “ματιά” των ντόπιων – Γιατί η εθελοντική ομάδα είναι υποψήφια για τα “Πρόσωπα της χρονιάς”

Το Μεσολόγγι με τη “ματιά” των ντόπιων – Γιατί η εθελοντική ομάδα είναι υποψήφια για τα “Πρόσωπα της χρονιάς”

Εσείς τι ξέρετε για την Iερή Πόλη του Μεσολογγίου; Πλέον, χάρη στην εθελοντική ομάδα Messolonghi by Locals μπορούμε όλοι να γνωρίζουμε τα πάντα. Τι είναι το Messolonghi by Locals;

Η ξεχωριστή ομάδα που με όραμα για τον τόπο της, μας γνωρίζει το Μεσολόγγι με τη ματιά των ντόπιων. Ο στόχος της προσπάθειας είναι η διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας του Μεσολογγίου μέσα από ένα «βιότοπο πολιτισμού» – ένα μοντέλο υπεύθυνου τουρισμού, όπου ο επισκέπτης ενσωματώνεται στην τοπική ταυτότητα, γνωρίζοντας το μέρος.

Στον κόμβο που διατηρεί η ομάδα στο Μεσολόγγι, παιδιά και ενήλικες μπορούν να απασχολούνται με θέματα πολιτισμού, ιστορίας, παράδοσης, εθελοντισμού και περιβάλλοντος. Σχεδιάζουν δράσεις για όλες τις ηλικίες γύρω από την προστασία της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, του ευαίσθητου οικοσυστήματος και παραδοσιακών επαγγελμάτων, ενώ το καλοκαίρι προσφέρουν στους κατοίκους ένα φεστιβάλ με έντονη τη συμμέτοχη της νεολαίας.

Για το λόγο αυτό η ομάδα είναι υποψήφια για τα “Πρόσωπα της χρονιάς” που διοργανώνει η “Πελοπόννησος” (συνεργάζεται με τη “Συνείδηση” για την Αιτωλοακαρνανία, στο πλαίσιο του θεσμού), στην ενότητα Πολιτισμός & Τέχνες.

Δείτε το video:

Στη φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά:

  • στην κάτω σειρά: Έλενα Κατσαγάνη, Γιώργος Ντέκας, Βίκυ Καλαμπόκα
  • στη μεσαία σειρά: Σισία Ρούσση, Γιάννης Σφαέλος, Ελένη Καρανικόλα – Τσουβέλα, Βάσια Φλώρου
  • στην πάνω σειρά: Αγησίλαος Ρόμπολας, Κύρα Παπανικολάου, Θοδωρής Ρούσσης, Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος.

Μανώλης Πετράκης: Ο νεαρός Αρχιμήδης από το Αγρίνιο υποψήφιος για τα “Πρόσωπα της Χρονιάς”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ