ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΤο Κυπαρίσσι του Πατρο-Κοσμά στο επίκεντρο – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα στην Πρασιά Αγράφων

Το Κυπαρίσσι του Πατρο-Κοσμά στο επίκεντρο – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα στην Πρασιά Αγράφων

Το Κυπαρίσσι του Πατρο-Κοσμά στο επίκεντρο – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα στην Πρασιά Αγράφων

Με μια συγκινητική και σεμνή τελετή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής στο ιστορικό “Κυπαρίσσι του Πατρο Κοσμά”.

Απο νωρίς το πρωί, στην Πρασιά Αγράφων Ευρυτανίας, πλήθος πιστών υποδέχθηκαν και προσκύνησαν τμήμα των ιερών λειψάνων  του Εθνομάρτυρα και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού. και στην συνέχεια τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Μετά ακολούθησε  λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ως το ιστορικό Κυπαρίσσι,τον πράσινο υπεραιωνόβιο γίγαντα των Αγράφων.

Η εκδήλωση  συνεχίστηκε  με  ομιλίες από τον ιστορικό κ.Γεώργιο Αθανασιά και την δασολόγο κα. Χριστίνα Κάππα.

Στην εισήγησή του ο κύριος Αθανασιάς αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου, στο έργο του, στην έλευσή του, στα θαύματά του, στα κηρύγματά του και στη διαμονή του στη Ζελενίτσα (έμεινε τρεις μέρες και διέμενε, ως φιλοξενούμενος, στο σπίτι κάποιου Ζαχάκη), στις προφητείες του (αυτές, που έκανε ο Άγιος στη Ζελενίτσα), ακροθιγώς στο Κυπαρίσσι, στη φιλική σχέση του Αγίου με τον Αλή Πασά και στον απαγχονισμό του από τους στρατιώτες του φιλοχρήματου Κουρτ Πασά κοντά στο χωριό Κολλικόντασι της Βορείου Ηπείρου.

Η εισήγηση της κ. Κάππα είχε ως θέμα της το δένδρο κυπαρίσσι, αλλά και το Κυπαρίσσι της Πρασιάς (Ζελενίτσας) Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο Αγράφων για την άψογη διοργάνωση, τους κυρίους και κυρίες που παρέστησαν στην εκδήλωση  καθώς και τα μέσα επικοινωνίας της Ευρυτανίας-Αιτωλ/νίας και Φθιώτιδας που πρόβαλλαν με κάθε τρόπο την ημερίδα.

Γιώργος Βαρεμένος: Τι συνέβη με την απογραφή;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ