ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο κλίμα αλλάζει, αλλά δεν ευθύνεται για όλα….

Το κλίμα αλλάζει, αλλά δεν ευθύνεται για όλα….

Το κλίμα αλλάζει, αλλά δεν ευθύνεται για όλα….

Το κλίμα αλλάζει, αλλά δεν ευθύνεται για όλα….

Βρέχει συνεχώς από τα ξημερώματα της Πέμπτης και η βροχή στην περιοχή μας με βάση τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο.

Ήδη από τις βροχοπτώσεις του προηγούμενου σαββατοκύριακου πάρα πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή της παραχελωίτιδος ζώνης και ιδίως στην Πεντάλοφο, στο Λεσίνι, στην Κατοχή και το Νεοχώρι είχαν πλημμυρίσει. Και με τις βροχές αυτού του τελευταίου τριημέρου τα πλημμυρισμένα χωράφια θα γίνουν δυστυχώς ακόμα περισσότερα.

Όμως δεν είναι ούτε η «Αθήνα» ούτε ο «Μπάλλος», που ευθύνονται αποκλειστικά για αυτό.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ μεγάλο όγκο νερού, με ολόκληρα 24ωρα που σχεδόν βρέχει ασταμάτητα, αλλά τουλάχιστον μέχρι εχθές δεν υπήρχε κάποιο φαινόμενο τόσο πολύ έντονο πού να μπορεί να χαρακτηριστεί δείγμα της κλιματικής κρίσης.

Αυτό που συνετέλεσε στο να έχουμε πολλά χωράφια πλημμυρισμένα είναι το γεγονός ότι για άλλη μία φορά κάποια αποστραγγιστικά αντλιοστάσια της περιοχής δεν δούλεψαν.

Υπάρχει κλιματική αλλαγή υπάρχει δυστυχώς και κλιματική κρίση, αλλά δεν θα πρέπει για τα πάντα να ευθύνεται το κλίμα υπάρχουν και ανθρώπινες ευθύνες….

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Στο στόχαστρο οι αναθέσεις πέντε έργων στην Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr