ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤο κινητό εργαστήριο «Οδυσσέας» στο Αγρίνιο για την καμπάνια #Μένει Μυστικό

Το κινητό εργαστήριο «Οδυσσέας» στο Αγρίνιο για την καμπάνια #Μένει Μυστικό

Το κινητό εργαστήριο «Οδυσσέας» στο Αγρίνιο για την καμπάνια #Μένει Μυστικό

Μόνο το πρωί της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί να επισκεφτούν το εργαστήριο στο παρκινγκ στην περιοχή των παλιών σφαγείων 130  μαθητές από το Αγρίνιο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ελεύθερη «είσοδος» το απόγευμα από τις 17.00 για όλους τους ενδιαφερόμενους  

Ξεκίνησε από το Αγρίνιο σήμερα νωρίτερα το πρωί και θα είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 13.00 και από τις 17.00 και έπειτα, αλλα και αύριο Τρίτη, η σειρά κοινωνικών δράσεων που διοργανώνει το κινητό εργαστήριο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό όλοι οι πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους, στέλνοντας το μήνυμα «μιλήστε» ώστε να προστατευθεί η πολύτιμη παιδική ηλικία.

Γονείς και παιδιά στο Αγρίνιο σήμερα και αύριο και την Πέμπτη και την Παρασκευή στο λιμάνι του Μεσολογγίου, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πλούσιες διαδραστικές ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις, δημιουργικά παιχνίδια, «κόμβους» ενημέρωσης για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της κοινωνικής αυτής μάστιγας.

Η καμπάνια ενάντια στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Ψυχολόγος Έλενα Παλούμπη που εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο για τις εξαφανίσεις και τα παιδιά με θέματα εκμετάλλευσης και ειδικότερα στον τομέα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, όπως τονίζει μιλώντας στη «Σ» πως «στόχος είναι να αντιληφθούν γονείς, παιδιά και πολίτες γενικότερα ότι η σεξουαλική κακοποίηση δεν πρέπει να μείνει μυστικό, καθώς δεν υπάρχουν μυστικά τέτοια που πρέπει να μας κάνουν να ντρεπόμαστε, να φοβόμαστε κλπ. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο στη ζωή ενός παιδιού θα πρέπει να το μοιραστεί για να βρει βοήθεια. Οι μεγάλοι πρέπει να πλαισιώνουμε τα παιδιά και να βρίσκουμε τρόπους ώστε να τα ενθαρρύνουμε να μιλούν και να τα βοηθάμε γενικότερα».

Στο δημοτικό παρκινγκ στην περιοχή των παλιών σφαγείων στο Αγρίνιο μέσα από την οπτική αυτή και την στόχευση αυτή οι επιστήμονες με ευχάριστους τρόπους και μέσω της κινητής μονάδας του «Οδυσσέα» προσφέρουν στους μαθητές τις κατάλληλες γνώσεις!

Μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παίζουν ένα διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο λύνουν ένα μυστήριο – έγκλημα που αφορά την σεξουαλική κακοποίηση μέσα από το οποίο λαμβάνουν μηνύματα πρόληψης. Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά ενημερώνονται ορθά  για την συναίνεση, για τα όρια και γενικότερα για βασικά στοιχεία ώστε να προστατεύονται και να προστατεύουν και τους γύρω τους.

Επίσης τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδι μαθαίνουν για τα ασφαλή όρια του σώματός τους, για τον κανόνα του εσώρουχου και την έννοια του μυστικού, ώστε και αυτά να μπορούν να προστατευτούν όταν κάποιος μεγαλύτερος τους πλησιάσει με άλλους σκοπούς.

Το απόγευμα μέσω παιχνιδιού όλη η οικογένεια θα μπορεί να ενημερωθεί, ενώ γονείς που θα βρεθούν στο σημείο θα μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την σεξουαλική κακοποίηση

Η δράση αυτή ξεκίνησε σήμερα από το Αγρίνιο, θα πάει στο Μεσολόγγι την Πέμπτη και την Παρασκευή, στον Πύργο, την Αμαλιάδα, το Αίγιο και τελικός σταθμός θα είναι η Πάτρα.

Στο Αγρίνιο μέχρι και το μεσημέρι στη 13.00 είναι προγραμματισμένο να επισκεφτούν την διοργάνωση 130 παιδιά, ενώ το απόγευμα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς να έχει γίνει κάποιος προγραμματισμός για την επίσκεψή τους!

Παναιτωλικός: Επαναλειτουργία των ακαδημιών χειροσφαίρισης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr