ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα Νεα«Το Καρτ είναι μικρόβιο»!

«Το Καρτ είναι μικρόβιο»!

Από διάκριση σε διάκριση ο Αγρινιώτης οδηγός Παναγιώτης Πλιάτσικας

«Το Καρτ είναι μικρόβιο»!

Η «Σ» και ο Δυτικά FM 96.1 ως χορηγοί επικοινωνίας εύχονται καλή επιτυχία στον μοναδικό Αιτωλοακαρνάνα πιλότο του καρτ που τρέχει την Κυριακή στο 6ο PICK

 

Ο Παναγιώτης Πλιάτσικας, ένας πιλότος του καρτ μόλις 26 ετών αλλά με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, ήταν ο χθεσινός καλεσμένος της «Εκπομπής Χωρίς Τίτλο» στον Δυτικά FM 96.1. Ο Παναγιώτης, ο οποίος προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο 6ο PICKΠάτρας, έναν διεθνή αγώνα, από τους μεγαλύτερους που διοργανώνονται στην Ελλάδα, βρήκε τον χρόνο να μας μεταφέρει τα δικά του μηνύματα και εμπειρίες από τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμβουλεύοντας όλους για ασφαλή οδήγηση στον δρόμο, αφού για όσους θέλουν ταχύτητα, υπάρχουν οι πίστες!

Ο Παναγιώτης Πλιάτσικας ξεκίνησε να ασχολείται από περιέργεια με τον χώρο του καρτ στα 14 του χρόνια, γρήγορα όμως «μπήκε μέσα του το μικρόβιο», όπως λέει ο ίδιος, κι έτσι, με πολύ κόπο και προσπάθεια, ήρθαν σιγά-σιγά και οι πρώτες νίκες. Την Κυριακή που μας έρχεται, ο Παναγιώτης θα τρέξει με το καρτ του στον αγώνα στην Πάτρα, ένα σιρκουί το οποίο πραγματοποιείται για 6η φορά φέτος και έχει την ιδιαιτερότητα να πραγματοποιείται μέσα στους δρόμους της πόλης. Παρά τις δυσκολίες όμως που αυτό συνεπάγεται, αφού ο το ασφάλτινο οδόστρωμα δεν είναι ιδιαίτερα «φιλικό» για τα λάστιχα των καρτ, ο Αγρινιώτης πιλότος έχει εμπειρία από τις προηγούμενες συμμετοχές του και αισθάνεται έτοιμος να ανέβει για άλλη μια φορά στο βάθρο.

Οι αγώνες καρτ είναι από τις πλέον δύσκολες δοκιμασίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού οι πιλότοι είναι κυριολεκτικά «ένα» με το όχημά τους και γίνονται αποδέκτες ισχυρών δυνάμεων και πιέσεων. Για το λόγο αυτό απαιτείται και ειδικός εξοπλισμός ασφαλείας, τον οποίο ο Παναγιώτης φορά όταν τρέχει και συνιστά να χρησιμοποιεί ο κάθε ενδιαφερόμενος. Άλλωστε οι εμπειρίες τις οποίες έχει αποκτήσει μέσα στην πίστα τον έχουν βοηθήσει να γίνει ένας καλύτερος οδηγός και εκτός πίστας, αφού όπως τονίζει, «τα όρια τα φτάνω μόνο μέσα στην πίστα ενώ εκτός πίστας, στον δρόμο, πηγαίνω με ασφάλεια και σέβομαι τη ζωή, τόσο τη δική μου όσο και τον άλλων».

Στην καριέρα του Παναγιώτη δεν έλειψαν και κάποιες αποτυχίες ή δύσκολες στιγμές, οι οποίες όμως αποτέλεσαν για τον ίδιο ευκαιρία για να διορθώσει τα λάθη του και να συνεχίσει να βελτιώνεται ως οδηγός. Έτσι, όπως λέει ο ίδιος, έχοντας και τη βοήθεια όλων όσων στηρίζουν την προσπάθειά του, «δεν τα παρατάς στα δύσκολα, αλλά προσπαθείς να γίνεις καλύτερος και μέσα από τον ανταγωνισμό που έχεις να βελτιωθείς».

Οι βλέψεις και οι φιλοδοξίες όμως του Παναγιώτη δεν σταματάνε στο καρτ, αφού μετά τις διακρίσεις που έχει πετύχει βλέπει ψηλά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τελειώνοντας με το καλό τον προσεχή αγώνα και πετυχαίνοντας άλλη μια υψηλή διάκριση, «κοιτάζει» προς τους αγώνες ράλι αλλά και προς της Formula 3000, αλλά όπως διατείνει «δεν θα αφήσω ποτέ το καρτ αφού αυτό είναι που μου δίνει δύναμη»!

Η εφημερίδα «Σ» και ο Δυτικά FM 96.1 εύχονται καλή επιτυχία και πάντα μεγάλες διακρίσεις στον Παναγιώτη Πλιάτσικα, τον μοναδικό Αγρινιώτη πιλότο του καρτ, που τόσο άξια εκπροσωπεί τον τόπο μας στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr