Το ΚΑΠΗ στο Καινούργιο και το facebook...

Το ΚΑΠΗ στο Καινούργιο και το facebook... Ξεκινώντας από τα βασικά, αμέσως μόλις είδαμε χθες στο facebook ότι το ΚΑΠΗ στο Καινούργιο "μαζεύεται" και τα πράγματα εντός του μεταφέρονται σε χώρους του δήμου Αγρινίου κάναμε το αυτονόητο: πήραμε τηλέφωνο να μάθουμε τι συμβαίνει διότι το θέμα των γιαγιάδων και των παππούδων μας έχει σημασία ξεχωριστή.

Το ΚΑΠΗ στο Καινούργιο και το facebook...

Το ΚΑΠΗ στο Καινούργιο και το facebook...

Ξεκινώντας από τα βασικά, αμέσως μόλις είδαμε χθες στο facebook ότι το ΚΑΠΗ στο Καινούργιο "μαζεύεται" και τα πράγματα εντός του μεταφέρονται σε χώρους του δήμου Αγρινίου κάναμε το αυτονόητο: πήραμε τηλέφωνο να μάθουμε τι συμβαίνει διότι το θέμα των γιαγιάδων και των παππούδων μας έχει σημασία ξεχωριστή.

Η απάντηση που πήραμε αρμοδίως είναι ότι ο χώρος που μέχρι τώρα φιλοξενούνταν το συγκεκριμένο ΚΑΠΗ δεν είναι δυνατόν να πάρει άδεια λειτουργίας διότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που είναι εξαιρετικά αυστηρές πια, για την προσβασιμότητα, την πυρασφάλεια κλπ.

Δεν πρόκειται για κλείσιμο, με άλλα λόγια, αλλά για αναζήτηση άλλου χώρου και ένα διάστημα που θα χρειαστεί η μετεγκατάσταση.

Να σημειωθεί ότι τα ΚΑΠΗ για πολλά χρόνια (σε όλη την χώρα) άνοιγαν χωρίς κάποια στάνταρντ κι αυτό ισχύει και για του Αγίου Κωνσταντίνου, για παράδειγμα, που όμως θα παραμείνει στον μέχρι πρότινος χώρο γιατί μπορεί να λάβει άδεια.

Άρα, η κατάσταση είναι άβολη προσωρινά, δεν πρόκειται όμως για κάτι μόνιμο και δραματικό όπως το μόνιμο κλείσιμο του ΚΑΠΗ. Όπως το "πετάνε τους γέρους στον δρόμο" ή το "δεν έχουν τον Θεό τους(ποιοί άραγε;) ξεσπιτώνουν τους ηλικιωμένους στο Καινούργιο".

Τέτοιες εκφράσεις όντως γράφτηκαν κάτω από αναρτήσεις και, ειλικρινά, τρομάζουν με την έλλειψη ενημέρωσης αλλά και την γνωστή αντισυστημική παραφιλολογία που συναντάς παντού στα δίκτυα, στο facebook ειδικά.

Κι όμως ένα-δύο τηλέφωνα θα αρκούσαν προς τον δήμο για να πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι το τι μέλει γενέσθαι. Αντ' αυτού διαβάζεις αναθέματα, πως κάποιες σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να ξεκάνουν τους παππούδες, πως ο δήμος έφαγε τα λεφτά στην Βανδή και δεν έμειναν για ΚΑΠΗ (!), ακόμη και πως όλο αυτό είναι ένα σχέδιο σαν της... Ιαπωνίας όπου εκεί ο καπιταλισμός έχει αποφασίσει να τελειώνουν γρήγορα οι γέροι για να μην πληρώνει!

Να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία έχει τον μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και τον πιο μεγάλο μέσο όρο επιβίωσης, όπως έχει και πολλούς μοναχικούς ηλικιωμένους λόγω κουλτούρας.

Μιλάμε για παράνοια, τελικά, παντού. Αρκεί να γράψεις "σα δεν ντρέπονται" για να γεμίσει ο τόπος με κατάρες και συνωμοσίες!

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

Όταν ανακαλύπτεις την αριστεία αλλά εκείνη… κλωτσάει