ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤο Γυμνάσιο Γαβαλούς συμμετέχει σε Παγκόσμιο πρόγραμμα που έχει σχέση με την Πληροφορική

Το Γυμνάσιο Γαβαλούς συμμετέχει σε Παγκόσμιο πρόγραμμα που έχει σχέση με την Πληροφορική

Το Γυμνάσιο Γαβαλούς συμμετέχει σε Παγκόσμιο πρόγραμμα που έχει σχέση με την Πληροφορική

Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Γαβαλούς στο μάθημα της πληροφορικής με την καθοδήγηση της καθηγήτριας πληροφορικής κας Αργύρη Δήμητρας θα συμμετάσχουν στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα 9 – 24 Οκτωβρίου 2021 που θα διεξαχθεί πανευρωπαϊκά με σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές/τις μαθήτριες με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες.

Μέσα από διάφορες δραστηριότητες θα εισαχθούν με παιγνιώδη τρόπο στις βασικές αρχές του προγραμματισμού.

Στην εργαστήριο πληροφορικής, ο μαθητής μαθαίνει την επιστήμη των υπολογιστών στο Code.org, μια διασκεδαστική, δημιουργική πλατφόρμα για την εκμάθηση της πληροφορικής και τη βασική κωδικοποίηση για τη δημιουργία διαδραστικών κινούμενων σχεδίων, παιχνιδιών ή εφαρμογών.

Στόχος του προγράμματος είναι το παιδί να είναι δημιουργός στο κινητό ή στον υπολογιστή και όχι μόνο χρήστης.

Γιατί η επιστήμη των υπολογιστών;

Η επιστήμη των υπολογιστών διδάσκει στους μαθητές κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και ωφελεί όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από τις ευκαιρίες που επιδιώκουν στο μέλλον. Και η εκμάθηση να δημιουργούν διαδραστικές κινούμενες εικόνες, code-art, παιχνίδια και εφαρμογές στο Code.org ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και κάνει τη μάθηση διασκεδαστική.

Η δέσμευση του Code.org στο απόρρητο των μαθητών

Το Code.org αποδίδει ύψιστη σημασία στην ασφάλεια των μαθητών. Το Code.org έχει υπογράψει τη δέσμευση απορρήτου σπουδαστών και οι πρακτικές απορρήτου τους έχουν λάβει μία από τις υψηλότερες συνολικές βαθμολογίες από το Common Sense Media. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες βλέποντας την Πολιτική απορρήτου του Code.org

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο παγκόσμιο χάρτη: https://codeweek.eu/view/380839/efropaiki-evdomada-proghrammatismou-2021-sto-gimnasio-gavalous

Έρχονται 3.000 επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών την ερχόμενη εβδομάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr