ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο «ευχαριστώ» το «no flags» δεν ξεχνιέται

Το «ευχαριστώ» το «no flags» δεν ξεχνιέται

Το «ευχαριστώ» το «no flags» δεν ξεχνιέται

Σκληρή, χαρακτηρίστηκε η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Κώστα Σημίτη,  μετά το άρθρο με το οποίο ο δεύτερος επέκρινε τους χειρισμούς του διαδόχου του στην πρωθυπουργία στα ελληνοτουρκικά.

«Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο», τονίζει ο Κώστας Καραμανλής.

Η απάντηση του Κ. Καραμανλή όμως δεν ήταν σκληρή ήταν η αυτονόητη : «Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία».

Προ ημερών, ο Κώστας Σημίτης επιχείρησε να γράψει διαφορετικά την Ιστορία. Να την αλλοιώσει. Με επίκεντρο το Ελσίνκι και συνολικά τα ελληνοτουρκικά. Όμως ο Πρωθυπουργός της «ισχυρής Ελλάδας» ξεχνά ότι κάποια θέματα τα έχει λύσει προ πολλού η ζωή και θα λύσει αναλόγως και η Ιστορία. Ο Κώστας Σημίτης είναι εκείνος, επί ημερών του οποίου, ο… αέρας πήρε τη σημαία στα Ίμια και το Αιγαίο βάφτηκε γκρι. Είναι εκείνους που είπε ευχαριστώ στους Αμερικανούς για το no…flags της συμφωνίας αποκλιμάκωσης στα Ίμια. Είναι εκείνος που επί των ημερών του με το Ελσίνκι και τη Μαδρίτη, η Τουρκία είδε να της αναγνωρίζονται “δικαιώματα”, που μέχρι και σήμερα της επιτρέπουν να κάνει ο τσαμπουκάς. Ο Κώστας Καραμανλής, πιθανότατα να έχει κάνει και αυτός τα δικά του λάθη στην εξωτερική πολιτική. Σίγουρα δεν υπήρξε στη διπλωματία ο Ελευθέριος Βενιζέλος της εποχής μας. Αλλά τουλάχιστον είχε κάποιες «κόκκινες», πραγματικά κόκκινες γραμμές. Ο Κώστας Σημίτης όμως δεν δικαιούται να μιλά για τα ελληνοτουρκικά.

Εφημερίδα Συνείδηση

Επαναλειτουργία Λυκείων: Η διαφωνία Τσιόδρα προβληματίζει τους εκπαιδευτικούς του Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr