ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΜε το έργο «Ξηρόμερο/Dryland» η ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024 – Τι ανέφερε ο δήμαρχος στο «Δυτικά FM»

Με το έργο «Ξηρόμερο/Dryland» η ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024 – Τι ανέφερε ο δήμαρχος στο «Δυτικά FM»

Με το έργο «Ξηρόμερο/Dryland» η ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024 – Τι ανέφερε ο δήμαρχος στο «Δυτικά FM»

Τι σχέση έχει το Ξηρόμερο με τη Μπιενάλε της Βενετίας;  Εικαστική! Και αυτό γιατί αποτελεί η πρόταση με τίτλο «Ξηρόμερο/Dryland» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 60η Διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση, κατόπιν πρότασης της γνωμοδοτικής Επιτροπής, την οποία υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Χρίστος Δήμας.

Το έργο εξερευνά με εικαστικά μέσα την ανθρώπινη εμπειρία μέσα στο οικοσύστημα που δημιουργεί το ελληνικό πανηγύρι από το κέντρο ενός επαρχιακού οικισμού έως τις παρυφές του γεωργικού τοπίου που τον περιβάλλουν.

Την καλλιτεχνική ομάδα του έργου απαρτίζουν οι Θανάσης Δεληγιάννης, Έλια Καλογιάννη, Γιώργος Κυβερνήτης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Φώτης Σαγώνας και ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος.

Για την ενδιαφέρουσα αυτή εμπλοκή του Ξηρομέρου και γενικότερα της Αιτωλοακαρνανίας στη διακαλλιτεχνική, υβριδική εικαστική εγκατάσταση που έρχεται να ενώσει ένα σύνολο καλλιτεχνικών φωνών αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Ακούστε τις δηλώσεις του δημάρχου Ξηρομέρου στο «Δυτικά FM 92,8»:

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ