ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΤο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στο πλευρό της κινητοποίησης των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς στο Θέρμο

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στο πλευρό της κινητοποίησης των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς στο Θέρμο

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στο πλευρό της κινητοποίησης των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς στο Θέρμο

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στο πλευρό της κινητοποίησης των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς στο Θέρμο. Μάλιστα επί του θέματος εξέδωσαν και ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι τράπεζες την τελευταία πενταετία , με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους για να αυξηθούν τα κέρδη των μετόχων,  έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων.

Το τελευταίο διάστημα στο όνομα της ψηφιακής μετάβασης αυτή η διαδικασία συνεχίζεται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς.

Τους είναι αδιάφορο δε ότι έτσι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, και άλλους μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι ούτε εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική τραπεζική είναι, ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοπόρα σε αυτή την εξέλιξη φημολογείται ότι το αμέσως επόμενο θα προχωρήσει στο κλείσιμο του καταστήματος Θέρμου, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή αγροτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών  με δεδομένο ότι πρόκειται για απομακρυσμένη περιοχή.

Με βάση την πείρα προηγούμενων τέτοιων διαδικασιών είναι βέβαιο ότι και οι εργαζόμενοι όχι μόνο του καταστήματος αυτού αλλά και των υπολοίπων καταστημάτων της τράπεζας θα αντιμετωπίσουν αφόρητες πιέσεις για να δεχτούν την «εθελούσια» απόλυσή τους με απειλές για μετακινήσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους την ίδια ώρα που οι εναπομείναντες στο νομό εργαζόμενοι θα στενάζουν από την εντατικοποίηση της δουλειάς και οι πελάτες δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

 Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου δηλώνει ότι:

o   Τάσσεται κατά του κλεισίματος των καταστημάτων των τραπεζών που οδηγούν τους τραπεζοϋπάλληλους στην ανεργία και το κοινό σε ταλαιπωρία. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

o   Η   ψηφιακή μετάβαση πρέπει να λειτουργήσει σε όφελος των εργαζόμενων με μείωση του ωραρίου εργασίας και όχι σε ανεργία και απολύσεις.

o   Στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των σωματείων τους για υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στον τόπο κατοικίας των εργαζόμενων, των μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Θέρμο: Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για την παραμονή της Τράπεζας Πειραιώς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ