ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤο ΕΠΑΛ Μακρυνείας στη «Σ»

Το ΕΠΑΛ Μακρυνείας στη «Σ»

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων

Επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας από το Β’ και Γ’ τμήμα πληροφορικής

Οι μαθητές του Β’ και του Γ’ τμήματος Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Μακρυνείας επισκέφθηκαν χθες το πρωί τα γραφεία της εφημερίδας «Σ», στο πλαίσιο προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί το σχολείο τους.

Οι μαθητές, που έχουν παρακολουθήσει ήδη μαθήματα σχετικά με την δημοσιογραφία στην τάξη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και πρακτικά για τον τρόπο λειτουργίας μιας εφημερίδας, την επιλογή και το στήσιμο των θεμάτων αλλά και τη διαδικασία της εκτύπωσης και της διανομής που ακολουθεί.
Η εκδότρια της εφημερίδας Νάντια Σαμαρά, έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της εφημερίδας, από τα πρώτα βήματά της το 2000 έως την μετάβασή της στην ηλεκτρονική εποχή, ενώ παρουσίασε επίσης τις ραδιοφωνικές και τυπογραφικές δραστηριότητες της εταιρείας. Τα δύο τμήματα της Β’ και Γ’ Λυκείου συνόδευαν η φιλόλογος και ποιήτρια, Κυριακή Χατζηγεωργίου και η καθηγήτρια πληροφορικής Ελένη Πελέκη, οι οποίες με τις ερωτήσεις που έκαναν κατεύθυναν την συζήτηση και προς θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των δημοσιογράφων και τους λόγους που οδηγούν στην επιλογή συγκεκριμένου λογισμικού και τύπου ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη στοιχειοθεσία μιας εφημερίδας.
Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφθηκαν τυπογραφείο της περιοχής, για να παρακολουθήσουν την εκτυπωτική διαδικασία. Το ΕΠΑΛ Μακρυνείας, διευθύνεται από την καθηγήτρια ηλεκτρολογίας Χριστίνα Βούλγαρη και προφέρει 4 κύκλους μαθημάτων: Οικονομίας της Διοίκησης, Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων χθες, οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης της Μηχανολογίας επισκέφθηκαν εργοστάσιο σοκαλατοποιίας στην Άρτα.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr