ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΤο ενδιαφέρον στην ανακοίνωση του συλλόγου που θέλει… εδάφη από το Αγρίνιο

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση του συλλόγου που θέλει… εδάφη από το Αγρίνιο

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση του συλλόγου που θέλει… εδάφη από το Αγρίνιο

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση του συλλόγου που θέλει… εδάφη από το Αγρίνιο

Αρκετοί διασκέδασαν με τη ανακοίνωση των “Ελεύθερων Πολιτών” από το Μεσολόγγι και το αίτημα τους να αποδοθεί στην πόλη τους αυτοβούλως ο “Ζυγός“, περιοχή της Μακρυνείας που γειτνιάζει προς αυτό που θεωρούν “εδάφη” τους.

Άλλος τους σκέφτηκε να βγάζουν χάρτες που δείχνουν ότι υπήρξαν παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών από το Αγρίνιο, άλλος να κάνουν διαβήματα προς τον Βορίδη, ζητώντας εξηγήσεις για την προσάρτηση εδαφών! Γενικώς πράγματα που καλό είναι να μην γίνονται!

Ορισμένοι πάλι, διάβασαν πίσω από τις γραμμές τον κύριο στόχο του κειμένου: την εξήγηση και την… απόλαυση για το γεγονός ότι δεν διχοτομείται η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Οι πιο παρατηρητικοί όμως είδαν στο κείμενο και κάποιες αναφορές με σαφή γεωπολιτική θέση. Με, πως να το πούμε κομψά, μια υφέρπουσα προτίμηση, μια θέση για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Διότι, προσέξτε, δεν είναι μόνο η αναφορά στο Στάλινγκραντ ως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιορκίας που βρήκαν, ώστε να υπάρχει σύγκριση με το Μεσολόγγι. Αναφέρουν κι ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στις ΗΠΑ είχε παρομοιάσει τη πολιορκία της Μαριούπολης με εκείνη του Μεσολογγίου. Αλλά βγήκε η Ζαχάροβα, η εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσίας, και εξήγησε ότι “η θυσία του Μεσολογγίου ήταν μοναδική και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη”.

Καταλάβαμε, που λένε και στα social media συνθηματικά. Κάποιος είναι προτιμητέος εδώ, κάποιον νιώθουμε πιο κοντά στο αφήγημά μας περί ιστορικότητας, ε;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η ιδανική επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου για τον Μητσοτάκη!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ