ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤο ΔΑΚ Αγρινίου έδρα για το «Χαρίλαο Τρικούπη»

Το ΔΑΚ Αγρινίου έδρα για το «Χαρίλαο Τρικούπη»

Το ΔΑΚ Αγρινίου έδρα για το «Χαρίλαο Τρικούπη»

Η ομάδα του Μεσολογγίου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα χρησιμοποιήσει το ΔΑΚ Αγρινίου ως έδρα στο πρωτάθλημα της  Basket League

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Το ΔΑΚ Αγρινίου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι από τον Οκτώβριο η έδρα της ομάδας μπάσκετ του «Χαρίλαου Τρικούπη» από το Μεσολογγίου, που θα αγωνιστεί στη Basket League εκπροσωπώντας για πρώτη φορά την Αιτωλοακαρνανία στη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ.

Ως γνωστόν το κλειστό του μπάσκετ στο ΔΑΚ Μεσολογγίου δεν πληροί τις προδιαγραφές του πρωταθλήματος της Basket League και η καθυστέρηση στις παρεμβάσεις που χρειάζονται αναγκάζει τη μεσολογγίτικη ομάδα να αναζητήσει αλλού έδρα. Όπως είχε αποκαλύψει η «Σ» από τις αρχές του Ιουλίου η διοίκηση του «Χαρίλαου Τρικούπη» είχε κάνει την αρχική κρούση στο δήμο Αγρινίου προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί στο ΔΑΚ Αγρινίου. Στις αρχές της εβδομάδας έγινε μια ακόμη συνάντηση στο δημαρχείο Αγρινίου μεταξύ των αρμοδίων του δήμου Αγρινίου και των διοικητικών παραγόντων του «Χαρίλαου Τρικούπη» και σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να διευθετηθούν ορισμένες ακόμη λεπτομέρειες και να ανακοινωθεί και επίσημα πριν τα τέλη Αυγούστου πως η έδρα του «Χαρίλαου Τρικούπη» θα είναι το Αγρίνιο.

Σε αυτό εξάλλου κατατείνει και το γεγονός ότι η διοίκηση του «Χαρίλαου Τρικούπη», αν και αρχικά στράφηκε στη πιθανότητα να βρει στην Πάτρα λύση για το ζήτημα της έδρας, πλέον δεν φαίνεται να επεξεργάζεται κάποια άλλη πιθανή λύση, πέραν αυτής του Αγρινίου.

Η πρόεδρος του «Χαρίλαου Τρικούπη», Βασιλική Μπενέκου, μιλώντας για το θέμα στη «Σ» επιβεβαίωσε τις συνομιλίες της ομάδας με το Δήμο Αγρινίου και την καλή διάθεση και των δύο πλευρών να βρεθεί λύση στο θέμα. Μάλιστα η ίδια ξεκαθάρισε, πως η διοίκηση του «Χαρίλαου Τρικούπη» επιμένει πως η ομάδα πρέπει να αγωνιστεί στο νομό, ωστόσο από την στιγμή που δεν έχουν όλες οι απαντήσεις σε διάφορα τεχνικά θέματα, επί του παρόντος δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο.

Οι εργασίες που απαιτούνται στο ΔΑΚ Αγρινίου, προκειμένου να φιλοξενηθούν αγώνες της μεγάλης κατηγορίας του μπάσκετ, είναι σχετικά περιορισμένες και χωρίς απαγορευτικό κόστος, καθώς μιλάμε για μη μόνιμη προσθήκη εξέδρας και τη δημιουργία υποδομών – θέσεων για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.

Ο δήμος Αγρινίου, φαίνεται «καλοβλέπει» την παρουσία του Αγρινίου, μέσω της μεσολογγίτικης ομάδας, στην μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ. Εξάλλου «πίσω» από τους τέτοιου επιπέδου αγώνες υπάρχουν και ευρύτερα οφέλη για μια πόλη. Πέρα από την προβολή της πόλης, η φιλοξενία των αντίπαλων ομάδων, διαιτητών, παραγόντων του αθλήματος και πιθανά φιλοξενούμενων φιλάθλων σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης ίσως να μην είναι ευκαταφρόνητο μέγεθος στις δύσκολες εποχές που διανύει συνολικά η οικονομία. Ο δήμος Αγρινίου εξάλλου είχε ανέκαθεν μια τέτοια στόχευση με διοργανώσεις όπως το Final Four του Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών το 2015 ή η διοργάνωση στο ΔΑΚ Αγρινίου των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr