ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜε το Χρυσό Μετάλλιο αναγνωρίστηκε η προσφορά του Σωτήρη Κωτσόπουλου στο Μεσολόγγι (εικόνες)

Με το Χρυσό Μετάλλιο αναγνωρίστηκε η προσφορά του Σωτήρη Κωτσόπουλου στο Μεσολόγγι (εικόνες)

Με το Χρυσό Μετάλλιο αναγνωρίστηκε η προσφορά του Σωτήρη Κωτσόπουλου στο Μεσολόγγι (εικόνες)

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, τιμήθηκε η προσφορά του δρ. Σωτήρη Κωτσόπουλου στον οποίο απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο ιδρυτής της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ) τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τρικούπη και η απονομή έγινε από το δήμαρχο Κώστα Λύρο.

Η πρόταση του Κώστα Λύρου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της πόλης, αποτελεί την πλέον εύγλωττη μαρτυρία αναγνώρισης της προσφοράς στην τοπική κοινωνία του κ. Κωτσόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά:

“Ο δήμαρχος ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Σωτήρη Κωτσόπουλου με ιδιαίτερη αναφορά στο πλούσιο έργο του. “Ο καθηγητής Σωτήρης Κωτσόπουλος, ο ιδρυτής και δημιουργός του Κέντρου ΕΨΥΠΕΑ, που τίμησε με τη δική του προσφορά την κοινωνία είναι ένας άνθρωπος που ενώ θα μπορούσε να επαναπαυθεί και να δρέψει τους καρπούς της επιτυχίας της ζωής του, αποφάσισε πως είχε τη δύναμη να δώσει κι άλλα σ αυτό τον κόσμο.

Ο Σωτήριος Κωτσόπουλος σκεπτόμενος πρωτοποριακά κι έχοντας έντονο το αίσθημα της δημιουργικής κοινωνικής παρέμβασης ίδρυσε ένα φορέα που στόχο είχε την ανίχνευση και συνεπώς την έγκαιρη πρόληψη ψυχικών διαταραχών των παιδιών και των εφήβων. Κι έτσι γεννήθηκε από την ψυχή του συμπολίτη μας Σωτήριου Κωτσόπουλου, η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας γνωστή σε όλους μας ως ΕΨΥΠEΑ.

Αναγνωρίζοντας στον εμπνευστή και δημιουργό της ΕΨΥΠΕΑ το ανθρωπιστικό του έργο, την μεγάλη προσφορά στην τοπική μας κοινωνία και την διαρκή παρουσία του στην κοινωνική δραστηριότητα, του απονέμουμε το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεσολογγίου.

«Τίμησα το Μεσολόγγι και εκείνο με τιμά σήμερα» είπε φανερά συγκινημένος ο κ.Κωτσόπουλος όταν ο κ.Λύρος του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Ι.Π Μεσολογγίου”.

Το τιμώμενο πρόσωπο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και εκφράστηκαν συγχαρητήρια από όλους τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές προς τον καθηγητή για το σπουδαίο έργο του.

Απέκτησε φορητό απινιδωτή το Κέντρο Υγείας Κατούνας και ευχαριστεί για τη δωρεά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr