ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο χειροκρότημα των Ρομά στους γιατρούς

Το χειροκρότημα των Ρομά στους γιατρούς

Το χειροκρότημα των Ρομά στους γιατρούς

Γλαφυρή και συνάμα ενδιαφέρουσα είναι η περιγραφή που κάνει στα socialmedia ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Άρης Τριβλής με αφορμή τις δειγματοληψίες που έγιναν σε τρεις καταυλισμούς των Ρομά στην περιοχή του Μεσολογγίου (Αγ. Παύλος Μεσολογγίου , Μαγούλα Νεοχωρίου και Γήπεδο Αιτωλικού). Το ευχάριστο ήταν πως όλα τα δείγμα ήταν αρνητικά. Ωστόσο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στέκεται και στη συμπεριφορά των Ρομά. Μια συμπεριφορά που μάλλον σπάει τις προκαταλήψεις που έχουν πολλοί για τους Ρομά.

«Αυτό όμως που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν η άψογη συμπεριφορά των Ρομά. Καθώς οι περισσότεροι έχουν ελάχιστες γραμματικές γνώσεις είχαν σαν επικεφαλής υπεύθυνους «διοργανωτές» δυο νέα και πολύ ευγενικά παιδιά, τον Κώστα Αγγελόπουλο και τον Πάνο Πανόπουλο . Η προσέλευση τους άψογη , σύμφωνα με όλους τους κανόνες που επιβάλλει η πανδημία . Τα μεγάλα μάτια όλων τους με κοιτούσαν με αυτό το καθάριο τους βλέμμα σαν να ήθελαν να μου απολογηθούν …. γιατρέ δεν ξέρουμε γράμματα, εδώ ο Κώστας θα σου πει πως με λένε….εδώ ο Πάνος θα σου δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου μου. Στο τέλος μας χειροκρότησαν και καθώς περνούσαμε με τα αυτοκίνητα μας μέσα από τον καταυλισμό τους μας φώναζαν : ευχαριστούμε γιατροί… όλοι μαζί με μια φωνή.

Το πιο θερμό και εγκάρδιο ευχαριστώ που έχω ακούσει . Όχι καρδούλες μου, δεν χρειάζεται να απολογείστε που δεν ξέρετε γράμματα ! Εσείς ξέρετε να χαμογελάτε και να γελάτε με την καρδιά σας , ξέρετε να λέτε ευχαριστώ και να το εννοείτε, ξέρετε να σέβεστε. Υπάρχουν εκεί έξω κάποιοι (μπαλαμοί στην γλώσσα σας) με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και λοιπές περγαμηνές που όταν πάνε στα νοσοκομεία να λύσουν το πρόβλημα τους απευθυνόμενοι στην ειδικευόμενη συνάδελφο που έχει στην πλάτη της 10 ώρες εφημερίας και βάλε την αποκαλούν «κοπελιά» και στον ειδικευόμενο γιατρό που έχει σημάδια από την μάσκα στο πρόσωπο τον αποκαλούν «νεαρέ». Τέλος πάντων, θα μου πείτε, παντού υπάρχουν και οι εξαιρέσεις… συμφωνώ απόλυτα!» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Άρης Τριβλής.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η καταγγελία του Ανυπότακτου Αγρινίου για τις προσωπικές αντιπαραθέσεις στο Νοσοκομείο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr