ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο αυτονόητο είναι πιο δύσκολο από το ρουσφέτι

Το αυτονόητο είναι πιο δύσκολο από το ρουσφέτι

Το αυτονόητο είναι πιο δύσκολο από το ρουσφέτι

Το αυτονόητο είναι πιο δύσκολο από το ρουσφέτι

Αυτή είναι η Ελλάδα. Από το ένα άκρο στο άλλο. Ή θα γίνονται τα… αυτονόητα ρουσφέτια της ελληνικής πραγματικότητας ή δεν θα γίνονται ούτε τα αυτονόητα της κοινής λογικής.

Η σκέψη αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι πέντε μήνες μετά τη καθίζηση της γέφυρας στον Εύηνο έξι μαθητές από το Γαλατά και του Περιθώρι της τρίτης Λυκείου, που φοιτούν στο λύκειο του Ευηνοχωρίου και πλέον αναγκάζονται καθημερινά να κάνουν σχεδόν μιας ώρας διαδρομή, για να πάνε και να γυρίσουν από το σχολείο τους, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη πάρει την απόφαση να τους εντάξει στο ειδικό καθεστώς, που προβλέπεται στο νομό για τέτοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Αποτέλεσμα αυτής της παράλογης καθυστέρησης είναι για ένα θέμα τόσο απλό και αυτονόητο να έχουν κατατεθεί ακόμα και ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή.

Αυτή είναι μια όψη της πραγματικότητας. Η άλλη όψη έρχεται μέσα από ένα παράδειγμα του πρόσφατου παρελθόντος.

Το 2016 οι μαθητές της Βόνιτσας και του Ξηρομέρου εντάχθηκαν σε αυτό το ειδικό καθεστώς από την τότε κυβέρνηση εξαιτίας του σεισμού στη Λευκάδα που είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2015.

Από εκείνο το σεισμό δεν είχε σημειωθεί καμία καταστροφή στην Αιτωλοακαρνανία, εν αντιθέσει με τη Λευκάδα όπου υπήρξαν ακόμη και θύματα από το σεισμό, ενώ τα σχολεία της περιοχής είχαν κλείσει προληπτικά μονάχα για δύο ημέρες, προκειμένου να ελεγχθούν από μηχανικούς.

Το τότε ρουσφέτι του Υπουργείου Παιδείας σε πολιτικούς παράγοντες της περιοχής του Ξηρομέρου και της Βόνιτσας, το είχε θίξει ακόμα και η Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας ζητώντας την απόσυρση της σκανδαλώδους ρύθμισης.

Και από εκείνο το εξόφθαλμο ρουσφέτι σήμερα δυστυχώς περάσαμε στο εντελώς άλλο άκρο, να έχουμε δηλαδή μαθητές οι οποίοι ξεκίνησαν τη χρονιά γνωρίζοντας ότι σε 5 – 10 λεπτά θα βρίσκονται στο σχολείο τους και τελειώνουν τη χρονιά, κάνοντας όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου, σχεδόν μία ώρα διαδρομή για να πάνε στο σχολείο τους.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Γεμίζει ο προθάλαμος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr