ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο αυτονόητο είπε ο Παπαναστασίου στο πάνελ του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Το αυτονόητο είπε ο Παπαναστασίου στο πάνελ του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Το αυτονόητο είπε ο Παπαναστασίου στο πάνελ του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Το αυτονόητο είπε ο Παπαναστασίου στο πάνελ του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Ο δήμαρχος Αγρινίου είπε αυτό που λέει και η κοινή λογική στο πάνελ της δεύτερης μέρας του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Τριχωνίδα, για την πολύπαθη υπόθεση των ΑΠΕ στην Ελλάδα (άρα και στην περιοχή).

“Ό, τι και να κάνουμε έχει ένα οικολογικό αποτύπωμα κι ένα ανάλογο κόστος.

Και που περπατάμε έχει επίπτωση κάπου. Το θέμα είναι να βρούμε ποια είναι αυτή η δραστηριότητα που κάνει το λιγότερο κακό.

Δεν μπορεί να δαιμονοποιούμε την ενέργεια από τον ήλιο ή τον άνεμο και να εναλλακτική να είναι οι ρύποι από τους υδρογονάνθρακες!

Ναι, το μέλλον είναι οι πόλεις με ενέργεια καθαρή, με αυτοκίνητα που θα τα φορτίζουμε, με αυτονομία στο σπίτι για ενέργεια από καθαρή πηγή”.

Όλο και περισσότεροι έχουν παρόμοια θέση τώρα τελευταία και σε αυτό έχει “βοηθήσει” και το μπάχαλο που έχει προκαλέσει η εισβολή κι ο πόλεμος στον βορρά μας(εκτός από τους αθεράπευτους που λένε “γιατί δεν κάθονται όλοι ήσυχα να κάνει ο Πούτιν αυτό που θέλει, να έχουμε ξανά φτηνή βενζίνα(συνήθως έτσι την λένε)”.

Διότι πρέπει να βρίσκεις και την εναλλακτική πρόταση, αλλιώς καταλήγεις να φωνάζεις για τα αιολικά πάρκα σε βουνά που δεν είναι και σαν τον Τυμφρηστό (τον οποίο όντως δεν πρέπει να τον πειράξουμε).

Ποιον ενοχλούν οι ανεμογεννήτριες σε κάτι γκρεμούς που επίσης είναι “ψηλά κι άπαρτα βουνά” το ξέρουν μόνο οι πετρελαιάδες και τα 2 μοναδικά διυλιστήρια της χώρας που διαμορφώνουν τις τιμές στα βενζινάδικα.

Το αν τα φωτοβολταϊκά ή τα αιολικά είναι πανάκεια, αυτό θέλει συζήτηση.

Αλλά ότι μας καταστρέφουν την αισθητική και κάνουμε αντίσταση στις ανεμογεννήτριες μέχρι να τα πάρουν όλα οι δυο-τρεις γνωστοί οικονομικοί παράγοντες, αυτό είναι άλλης τάξης συζήτηση.

Δεν μπορεί να μην έχουν αισθητική οι Βιεννέζοι, οι οποίοι έχουν στα περίχωρα της σπουδαίας πόλης τους ολόκληρες εκτάσεις με αιολικά, έτσι δεν είναι;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Kαι η Γιολάντα Διαμαντή με την κόρη της στο 11ο Trichonian Wakeboard Cup

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ