ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Το αύριο αργεί πολύ…»

«Το αύριο αργεί πολύ…»

Βιβλιοπαρουσίαση της Μαριλένας Κοππά, υποψήφιας για το Ευρωκοινοβούλιο με τη ΔΗΜΑΡ

Η οικονομική κρίση, η διέξοδος και ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας

Το βιβλίο της «Το αύριο αργεί πολύ… για τη σοσιαλδημοκρατία και την κρίση», παρουσίασε χθες σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η Μαριλένα Κοππά, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ-Δημοκρατική Συνεργασία.
Στην βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι δημοσιογράφοι Σταύρος Λυγερός και Πάνος Σώκος και ο Νίκος Σκιαδάς, Πρόεδρος της Ιστορικής-Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Βασίλης Πατρώνης, ενώ την κα Κοππά προλόγισε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ Αιτωλοακαρνανίας, Παύλος Θεοδωρίδης.
Το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, αποτελεί μια συλλογή από άρθρα της που εμφανίστηκαν στον τύπο κατά την τετραετία 2010-2014, όπου καταγράφονται οι απόψεις της για την οικονομική κρίση, τις προοπτικές εξόδου από αυτή αλλά και το ρόλο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Η αίθουσα του Επιμελητηρίου ήταν γεμάτη από κόσμο, ενώ ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του Θύμιου Σώκου, Μάρκος Βασίλας.

Μαριλένα Κοππά, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ- Δημοκρατική Συνεργασία
«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που βρίσκομαι στο Αγρίνιο, είναι μια πόλη αγαπημένη με την οποία έχω οικογενειακούς δεσμούς και μια πόλη αριστερή. Και νομίζω ότι για εμάς που προσπαθούμε να προτείνουμε μια άλλη άποψη για την κεντροαριστερά, μια άλλη άποψη για τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, το να είμαστε εδώ, να μιλάμε και να συζητάμε με τον κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι λοιπόν χαρά και τιμή που τόσος κόσμος σήμερα ήρθε να συζητήσουμε.
Οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, παρόλο που δεν συζητάμε στην Ελλάδα για Ευρωεκλογές. Γιατί το τι Ευρώπη θα βγει από τις κάλπες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, θα επηρεάσει το τι Ελλάδα θα έχουμε. Μια προοδευτική Ευρώπη θα βοηθήσει να έχουμε και μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα η οποία πραγματικά θα ασχοληθεί με τους πολίτες της και με το βασικό πρόβλημα που είναι η ανεργία. Άρα πρέπει όλοι να πάνε αν ψηφίσουν και να ψηφίσουν προοδευτικά.
Το βιβλίο είναι μια συλλογή άρθρων από το 2010 μέχρι το 2014 για την κρίση, για σκέψεις πάνω στις δυνατότητες της εξόδου από την κρίση και για τη σοσιαλδημοκρατία και τις απαντήσεις που αυτή μπορεί να δώσει. Είναι επίσης οι δικές μου διαφωνίες σε σχέση με τον δρόμο που είχε πάρει το κόμμα στο οποίο ανήκα μέχρι πρόσφατα, το ΠΑΣΟΚ, διαφωνίες που ποτέ δεν ακούστηκαν και ποτέ δεν συζητήθηκαν από το ίδιο μου το κόμμα. Τουλάχιστον, επειδή τα γραπτά μένουν, για εμένα είναι κατάθεση ψυχής και συνείδησης για το πώς αντιμετώπισα μια περίοδο που είναι από τις πιο σκληρές και τις πιο δύσκολες της Ελλάδας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr