ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο άρθρο 16 που είναι… τοτέμ στην Ελλάδα και η Χούντα!

Το άρθρο 16 που είναι… τοτέμ στην Ελλάδα και η Χούντα!

Το άρθρο 16 που είναι… τοτέμ στην Ελλάδα και η Χούντα!

Ποιος καθιέρωσε το άρθρο 16 στην Ελλάδα για τον κρατικό χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο (ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι Αριστερός) αυτό έγινε αρχικά μετεμφυλιακά για να μην μπορούν να γίνουν καθηγητές οι “μη εθνικόφρονες”!

Στην συνέχεια ήρθε η Χούντα (!) και έβαλε το άρθρο 16 με τέτοιο τρόπο στο Σύνταγμα ώστε να μην μπορεί να έρθει ούτε ξένος να διδάξει για να μην χαλάσει τα ήθη των παιδιών της(τότε) Ελλάδας! Απίστευτο;

Κι όμως αυτό το άρθρο έχουν κορώνα στο κεφάλι τους οι πιο…προοδευτικοί στην Ελλάδα!

Ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο στα πανεπιστήμια και τι πιστεύει αλλά το ωραίο είναι ότι την εξουσία αυτή του την έδωσαν οι αιώνιοι αντίπαλοι δήθεν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά έχουμε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την Παιδεία, αφού στον δημόσιο διάλογο μπήκε η διαρροή ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να καταργήσει ίσως από την μεθεπόμενη ακαδημαϊκή περίοδο(2024-2025)τις εξετάσεις που ξέρουμε, με τον γνωστό Πανελλαδικό τρόπο που τις μάθαμε από τότε που αποφασίσαμε να δώσουμε τα κλειδιά της Παιδείας στα φροντιστήρια και να κάνουμε την β’ και γ’ Λυκείου να μην έχουν καμία απολύτως σημασία στα σχολεία, παρά μόνο μιας αναψυχής των παιδιών, ενός τόπου διαλείμματος από τα διαβάσματα και τα φροντιστήρια!

Ο ίδιος ο καθηγητής Μπαμπινιώτης είπε ότι εύχεται οι φήμες που ακούγονται να είναι αληθινές και να “απαλλάξουμε τα παιδιά μας από το φορτίο που τους βάλαμε με την ανικανότητά μας”!

Και δεν έμεινε μόνο εκεί, έκανε λόγο για ένα σύστημα που μπορεί να είναι αδιάβλητο, οδηγεί τους νέους όμως σε έλλειμμα γνώσεων και δεξιοτήτων και σε αδυναμία παρακολούθησης του σύγχρονου κόσμου!

Για να δούμε τι θα δούμε… Το μόνο σίγουρο είναι ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Οκτώ μήνες μετά τις εκλογές και γίνεται χαμός παντού!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ