ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤο αίτημα του Ντάνι Άλβες που έγινε δεκτό, οι καταθέσεις και η προστασία του θύματος

Το αίτημα του Ντάνι Άλβες που έγινε δεκτό, οι καταθέσεις και η προστασία του θύματος

Το αίτημα του Ντάνι Άλβες που έγινε δεκτό, οι καταθέσεις και η προστασία του θύματος

Ξεκίνησε τη Δευτέρα (5/2) σε δικαστήριο της Βαρκελώνης, η δίκη του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ντάνι Άλβες, για τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τον Δεκέμβριο του 2022.

Η δικαστής Ισαμπέλ Ντελγκάδο Πέρεθ, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βραζιλίας “O Globο”, αποδέχτηκε το αίτημα που υποβλήθηκε από τον Βραζιλιάνο και έτσι θα μιλήσει την Τετάρτη (7/2), ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί το τέλος της δίκης.

Η εισαγγελία ζήτησε εις βάρος του πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για περισσότερο από ένα χρόνο, εννέα χρόνια φυλάκιση, την καταβολή 150.000 ευρώ στη νεαρή γυναίκα, καθώς και 10 χρόνια υπό επιτήρηση αποφυλάκισης στο τέλος της φυλάκισής του.

Ο Ντάνι Άλβες, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς χειροπέδες την πρώτη ημέρα των ακροάσεων, θα υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά τις καταθέσεις του θύματος, 28 μαρτύρων, ειδικών και άλλων επαγγελματιών. Για σήμερα (5/2) είναι προγραμματισμένες οι καταθέσεις από το θύμα, έναν φίλο και μέλος της οικογένειας του.

Για την προστασία της ταυτότητας της γυναίκας, η δήλωσή της θα είναι απολύτως εμπιστευτική, χωρίς την παρουσία του Τύπου και χωρίς καμία εγγραφή ήχου ή βίντεο.
Οι υπόλοιποι 22 μάρτυρες θα μιλήσουν την Τρίτη (6/2) και η τελευταία συνεδρίαση, στις 7 Φεβρουαρίου, θα είναι αφιερωμένη στις διαδικασίες πραγματογνωμοσύνης, την παράδοση έκθεσης και τα συμπεράσματα.

Ο Ινές Γκουαρδιόλα, δικηγόρος του Ντάνι Άλβες, παραπονέθηκε επίσης για μια “παράλληλη δίκη” στον Τύπο και διαβεβαίωσε ότι ο Βραζιλιάνος διέρχεται μια οικονομικά ταραχώδη περίοδο, συμπεριλαμβανομένου ενός χρέους μισού εκατομμυρίου ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας.//Λ.

Πηγή: ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ