ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο αίτημα διαγραφής Μπεσίνη από τον Εμπορικό Σύλλογο και οι… παραμένοντες

Το αίτημα διαγραφής Μπεσίνη από τον Εμπορικό Σύλλογο και οι… παραμένοντες

Το αίτημα διαγραφής Μπεσίνη από τον Εμπορικό Σύλλογο και οι… παραμένοντες

Όταν πριν από κάποιους μήνες ο τότε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου δήλωνε ότι παραιτούνταν από τη θέση του, υπήρξαν κάποιοι που έκαναν “χάι φάιβ” πανηγυρίζοντας και λέγοντας ο ένας στον άλλο “το πες και το ‘κανες, ότι θα τον έδιωχνες”!

Από τότε είχε γίνει αντιληπτό ότι ο Ε.Σ.Α. είναι για κάποιους “δικός τους”, δεν αντέχουν να τον βλέπουν σε ξένα χέρια. Τώρα, λίγο καιρό αργότερα, ένας πρώην πρόεδρος του Συλλόγου δηλώνει κι εκείνος ότι παραιτείται ή μάλλον ζητά την διαγραφή του. Από τι; Από απλό μέλος!

Ο Πάνος Μπεσίνης με την επιστολή που έστειλε στο προσωρινό Δ.Σ. μπορεί να λέει πως κάνει μια συμβολική κίνηση και πως δεν προτρέπει κανέναν να πράξει το ίδιο, όμως φέρνει στο προσκήνιο τη μεγάλη εικόνα.

Διαπιστώνοντας εμμονές κι ένα κλίμα που το αποκαλεί- κομψά- διχαστικό, ενώ είναι βαθιά προσωπικό και χολερικό (αυτό που είναι της μόδας να το λένε “τοξικό”), επισημαίνει το μείζον.

Ότι άκουσε πάνω από μια φορά στην τελευταία Γενική Συνέλευση (μεταξύ ελάχιστων εμπόρων…) πως “δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στον σύλλογο, όποιος θέλει φεύγει”.

Τελικά, γιατί υπάρχει αυτός ο σύλλογος, για να είναι το προσωπικό λάβαρο κάποιων; Για να επαναβεβαιώνεται ότι σε ένα κομμάτι της κοινωνικής ζωής κάνουν κουμάντο οι ίδιοι και οι ιδέες τους;

Τελικά, αφού “όποιος θέλει φεύγει” και δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλο αυτό μεταφράζεται σε συνελεύσεις “τρεις κι ο κούκος” και σε ψηφοφορίες με 60 άτομα από τα χιλιάδες μαγαζιά που υπάρχουν. Τότε πως γίνεται να εκπροσωπούνται όλοι οι έμποροι από αυτό τον σύλλογο; Πως ισχύει το παλιό αξίωμα ότι ο ΕΣΑ “αφορά μέλη και μη μέλη”;

Δηλαδή αυτοί οι πιο… ορκισμένοι εκπροσωπούν όλη την εμπορική πόλη… πως; Ιδεολογικά; Καλύπτοντας μέλη, μη μέλη και διαγεγραμμένα μέλη με το πέπλο της κληρονομιάς και της ιστορίας;

Γνωστές λογικές αυτές, έχουν δοκιμαστεί κι αλλού. Το πρόβλημα, όμως, το έχουν όσοι κάθονται άβουλοι και βλέπουν τους… παραμένοντες να λειτουργούν “αντ’ αυτών”.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Στην πράξη θα κριθεί η ρύθμιση του ΥΠΕΣ για την Αυτοδιοίκηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ