ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο αιώνιο πρόβλημα με τους ανταποκριτές στο Αγρίνιο

Το αιώνιο πρόβλημα με τους ανταποκριτές στο Αγρίνιο

Το αιώνιο πρόβλημα με τους ανταποκριτές στο Αγρίνιο

Οι γιορτές που βρέθηκαν στην κορύφωσή τους την Μεγάλη Παρασκευή και στην Ανάσταση στο Αγρίνιο είχαν για άλλη μια φορά έναν… αντίπαλο: Την πλημμελή κάλυψη της ατμόσφαιρας και των εθίμων της περιοχής από τα κεντρικά ΜΜΕ.

Και καλά τα ιδιωτικά, ας κάνουν ό, τι θέλουν, όμως η κρατική ΕΡΤ είναι αξιοσημείωτο το πόσο μακριά είναι από τα τεκταινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία εν γένει. Όπως σημείωσε αναγνώστης, ίσως η μόνη πόλη τέτοιου μεγέθους το Αγρίνιο που δεν υπήρχε ανταποκριτής στα κρατικά κανάλια ούτε την Μ. Παρασκευή, με τους χιλιάδες ανθρώπους σε πέντε επιταφίους μαζί, ούτε καν την ημέρα του Πάσχα με τα έθιμα και τα ψησίματα μέσα στην πόλη.

Για τα χαλκούνια; Άλλο πράγμα ένα βίντεο σε κάποιο κανάλι κι άλλο μια ανταπόκριση που θα αναδείξει το θέμα, στην τελική ανάλυση σε ένα μέσα που το πληρώνουμε όλοι μαζί οι φορολογούμενοι. Άλλωστε, κι αυτά που έπαιξαν στα ιδιωτικά κανάλια ήταν για γέλια και για κλάματα. Ό, τι έφτασε με βίντεο σε κάποιο γραφείο καναλιού. Για παράδειγμα το «Star» έπαιξε τα χαλκούνια με ένα ερασιτεχνικό βίντεο ως αποκλειστικό έθιμο της Παραβόλας!

Είναι παλιά αυτή η ιστορία και είναι απότοκο της διοικητικής… κατάρας που ακολουθεί την περιοχή με την υπαγωγή της στην Πάτρα, μέσα κι από την απίθανη τεχνητή Περιφέρεια στην οποία ανήκει η Αιτωλοακαρνανία ως φτωχός συγγενής. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που τρέχουν το «πρότζεκτ» που λέγεται ΕΡΤ απλά πρέπει κάπου να έχουν έδρα, δεν θα κάτσουν να τρέξουν περισσότερο από όσο… προβλέπεται.

Και σε αυτό φταίει και ο πολιτικός κόσμος της περιοχής, ιδιαίτερα του Αγρινίου, που δεν πίεσε ποτέ ούτε σε αυτή την κατεύθυνση.

Αγρίνιο: Τα… γκαζάκια το βράδυ της Ανάστασης και το ρομά γλέντι μεσοτοιχία με το Αστυνομικό Μέγαρο!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr