ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤο Αγρίνιο τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο

Το Αγρίνιο τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος του Αγρινίου Αγ. Χριστόφορος και υπό την παρουσία των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά

Με την ακολουθία του Εσπερινού ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου του Αγρινίου, του Αγ. Χριστοφόρου.

Χθες το πρωί, τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης και Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ ακολουθία όρθρου και Θεία Λειτουργία τελέστηκε και στον Παλαιό Άγιο Χριστόφορο χθες το πρωί.
Οι πολίτες του Αγρινίου που έσπευσαν στους δύο Ιερούς Ναούς της πόλης για να τιμήσουν τον πολιούχο και να προσευχηθούν ήταν αναρρίθμητοι. Το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. τελέστηκε στον Νέο Ιερό Ναό ο μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος αυτή τη φορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.
Περίπου στις 17:15 το απόγευμα ξεκίνησε η λιτάνευση του Ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγ. Χριστοφόρου, συνοδευόμενη από την Φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου με τελική κατεύθυνση την πλατεία Δημοκρατίας. Όλο το κέντρο της πόλης, χθες το πρωί ήταν σχεδόν «νεκρό» και οι πολίτες του Αγρινίου τίμησαν τον πολιούχο Αγ. Χριστόφορο. Η προσέλευση των πιστών, τόσο στον Νέο Ιερό Ναό, όσο και στον Παλαιό, ήταν πολύ μεγάλη και για την παρακολούθηση του όρθρου, της Θείας Λειτουργίας, αλλά και για την παρακολούθηση του εσπερινού.
Στον Παλαιό Αγ. Χριστόφορο, παράλληλα με τους θρησκευτικής φύσεως εορτασμούς είχε στηθεί από την Πέμπτη εμποροπανήγυρις συνεχώς, αφού λειτουργούσε από το πρωί έως αργά το βράδυ. Ο Αγ. Χριστόφορος είναι επίσης ο προστάτης των οδηγών ταξί, οι οποίοι από την παραμονή της εορτής φέραν στα αυτοκίνητά τους σημαίες. Χθες το βράδυ η παραδοσιακή ορχήστρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αγρινίου και η Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγ. Χριστοφόρου παραχώρησαν συναυλία, την οποία διεύθυνε ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής κ. Παναγιώτης Μήτσος, αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν και την Πέμπτη το βράδυ στο δημοτικό διαμέρισμα των Δύο Ρεμάτων.
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr