ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΤο Αγρίνιο στον παγκόσμιο χάρτη του καταξιωμένου κρασιού

Το Αγρίνιο στον παγκόσμιο χάρτη του καταξιωμένου κρασιού

Το Αγρίνιο στον παγκόσμιο χάρτη του καταξιωμένου κρασιού

Αισθητή έκανε την παρουσία της η Οινοποιία «Γρίβας» από το Αγρίνιο στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 14-16 Φεβρουαρίου.

Κι αυτό επειδή απέσπασε δύο μετάλλια για το” Μελέαγρος” Λευκός Ξηρός και “Μελέαγρος” Ερυθρός Ξηρός καθώς και υψηλές βαθμολογίες με πολύ καλές κριτικές για τα υπόλοιπα προϊόντα με τα οποία διαγωνίστηκε.

“Αυτή η επιτυχία είναι ορόσημο τόσο για εμάς όσο και για τον αγαπημένο μας νομό καθώς είμαστε οι πρώτοι που αποσπούν δύο μετάλλια σε διεθνή διαγωνισμό και αυτό μας κάνει αφάνταστα περήφανους τόσο για τον κόπο που βάζουμε στην εργασία μας όσο και για την προβολή της περιοχής μας σε όλο τον κόσμο. Μπήκε και επίσημα το Αγρίνιο στον παγκόσμιο χάρτη του καταξιωμένου κρασιού καθώς η βαθμολογία που λάβαμε από τους κριτές του διαγωνισμού μας έφερε σε ισοψηφία με κάποια από τα πιο γνωστά Ελληνικά οινοποιεία της Βορείου Ελλάδος, της Πελοποννήσου και των Κυκλάδων”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Οινοποιίας «Γρίβας».

«Αυτή η επιτυχία ήρθε λίγο μετά και τον πρώτο διαγωνισμό που λάβαμε μέρος που έγινε στην Αθήνα από το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας υπό την αιγίδα του Sigma Group, ενός οργανισμού που προάγει τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Εκεί αξιολογήθηκαν ελληνικά τρόφιμα σε όρους ποιότητας και αποσπάσαμε 5 αστέρια», σημειώνεται.

Στόχος της Οινοποιίας «Γρίβας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι πάντα η παραγωγή οίνου υψηλής ποιότητας και η συνεχής εξέλιξη και η προαγωγή μέσω των δραστηριοτήτων του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο διεθνή διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης  συμμετείχαν οινοποιία από διάφορες γωνιές της υφηλίου όπως Βραζιλία, Ιταλία, Γαλλία ακόμη και Χιλή, καθώς και παραδοσιακά σημαντικές δυνάμεις του οινικού χάρτη της χώρας μας.

Φέτος, παρατηρήθηκε αυξημένη  συμμετοχή κατά 25% καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.000.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ