ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΤο Αγρίνιο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (εικόνες)

Το Αγρίνιο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (εικόνες)

Το Αγρίνιο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (εικόνες)

Είκοσι έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου), μια πρωτοβουλία που προήλθε από τον Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι’ αυτό.

Την επόμενη χρονιά ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του οργανισμού η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, όπως η 21η Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Τυνήσιοι και άλλοι πρέσβεις από χώρες της Μεσογείου υποστήριξαν την εισήγηση και η ελληνική πρόταση υπερψηφίστηκε.

Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα της Τρίτης με πρωτοβουλία του Λαογραφικού, Ιστορικού και Φιλολογικού Μουσείου, του Συλλόγου “Οι φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας” και ο Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών γιόρτασαν την ημέρα αυτή σε γνωστό καφέ του Αγρινίου με απαγγελίες Αγρινιωτών, Αιτωλοακαρνάνων, Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε απήγγειλαν περισσότεροι από 15 άτομα ποιήματα, ενώ σημαντικό είναι πως παρέστησαν και αρκετοί ποιητές από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή!

Ποταμούλα: «Aπόβαση» μοτοσυκλετιστών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ