ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτισμος«Το Αγγελόκαστρο στη διακονία της ηρωικής του μνήμης» – Την Κυριακή η εκδήλωση

«Το Αγγελόκαστρο στη διακονία της ηρωικής του μνήμης» – Την Κυριακή η εκδήλωση

«Το Αγγελόκαστρο στη διακονία της ηρωικής του μνήμης» – Την Κυριακή η εκδήλωση

Εκδήλωση με τίτλο «Το Αγγελόκαστρο στη διακονία της ηρωικής του μνήμης» διοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου, η Κοινότητα Αγγελοκάστρου και ο Σύλλογος Απογόνων Ντοβαίων Αγωνιστών του Ζυγού 1821 sτo πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κοινότητας Αγγελοκάστρου «Αγγελόκαστρο 2022».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Παντοκράτορος.

Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας, θα χαιρετίσει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου – Τοποτηρητής της Ι. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Ιερόθεος.

Ομιλητές είναι ο Ευθύμιος A. Πριόβολος, εκπαιδευτικός – ιστορικός – μελετητής: «Το ιστορικό πλεονέκτημα του Αγγελοκάστρου», Ανθή Παπαθανασίου, ιστορικός:«Από την ιστορική ευαισθησία του Αγγελοκαστρινού αρχιάτρου Ι. Ν. Ντόβα στην ανάδυση της ξεχωριστής ιστορίας των Κλεφτοκαπεταναίων του Ζυγού Ντοβαίων με αφορμή μια νέα Γραφή» και ο Πέτρος Κων. Ντόβας, ιατρός, απόγονος της ιστορικής οικογένειας των Ντοβαίων: «Μνήμη Ηρώων ως βίωμα».

Συντονίζουν: Ιωάννα Γερ. Σερμιντζέλη και Θεόδωρος Λ. Τσιλίκας

Λίμνη Κρεμαστών: Συνεχίζονται οι δωρεάν βαρκάδες στα μαγευτικά νερά της και τον Σεπτέμβριο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ