ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕργασιαΤο 2022 θα γίνουν 15.836 προσλήψεις στο Δημόσιο – Σε ποιους τομείς

Το 2022 θα γίνουν 15.836 προσλήψεις στο Δημόσιο – Σε ποιους τομείς

Το 2022 θα γίνουν 15.836 προσλήψεις στο Δημόσιο – Σε ποιους τομείς

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του Δημόσιου Τομέα για το έτος 2022.

Διαρκής επιδίωξη του κ. Βορίδη είναι η ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, γεγονός που αποτυπώνεται στην προτεραιοποίηση πρόσληψης υπαλλήλων κατηγορίας Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, πάντα σε συνάρτηση με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τα αιτήματα που υπέβαλαν οι φορείς.

Mία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός προσλήψεων εμφανίζεται πλήρως ισορροπημένος, εμπίπτοντας στον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), όπως έχει προκύψει από τις εκτιμήσεις που έχουν διενεργηθεί σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

15.836 προσλήψεις τακτικού προσωπικού το 2022

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βορίδης πρότεινε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου για το έτος 2022 την έγκριση συνολικά 15.836 προσλήψεων τακτικού προσωπικού για την κάλυψη θέσεων σε στρατιωτικές και παραγωγικές σχολές, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του υπουργείου Υγείας, καθώς και στο διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των φορέων τόσο της Κεντρικής όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπροσθέτως, για πρώτη φορά εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων και το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου/συμβάσεων μίσθωσης έργου και εφαρμόζεται για πρώτη φορά περιορισμός κατά 10% στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσλήψεων σε σχέση με το 2020, ο οποίος διαμορφώνεται στις 25.344 θέσεις εργασίας που θα κατανεμηθούν στα υπουργεία.

Σε εφαρμογή ο ετήσιος κύκλος κινητικότητας

Επισημαίνεται ότι έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή ο ετήσιος κύκλος κινητικότητας με το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, που λειτουργεί σε δύο κύκλους (Ιανουάριος-Μάιος και Οκτώβριος-Δεκέμβριος), και ο οποίος, σε συνάρτηση με τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων, έχει βάλει μία τάξη στο θέμα της συνολικής κάλυψης των αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης.

iefimerida.gr

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αύριο καταθέτουν οι γιατροί της – «Το στρες της έχει αρχίσει να έχει επιπτώσεις και στο δέρμα της»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr