ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο 13ο δημοτικό Αγρινίου, όντως, δεν χρειάζεται άλλη γκετοποίηση

Το 13ο δημοτικό Αγρινίου, όντως, δεν χρειάζεται άλλη γκετοποίηση

Το 13ο δημοτικό Αγρινίου, όντως, δεν χρειάζεται άλλη γκετοποίηση

Το 13ο δημοτικό Αγρινίου, όντως, δεν χρειάζεται άλλη γκετοποίηση

Υπάρχει η υποψία ότι χθες κινδυνεύσαμε να ζήσουμε…φυλετικά ζητήματα μάλλον από φήμες που κυκλοφορούσαν και προκάλεσαν κινητοποιήσεις, τηλέφωνα, παρεξηγήσεις κλπ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν βήματα στο θέμα της ένταξης των ρομά και στο Αγρίνιο αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχουν αποκλεισμοί.

Τώρα, αν σε κάποιο μαγαζί συνέβη το ένα ή το άλλο ή κάποιοι θέλουν να ελέγχουν την “πόρτα” σε κοινωνικές εκδηλώσεις, εκεί είναι το αστυνομικό τμήμα να πάει να καταγγείλει όποιος θέλει το πρόβλημά του. Και να προχωρήσει με ό, τι ορίζει η Δικαιοσύνη.

Αν κάτι ισχύει στο απόλυτο είναι πως τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν με όρους εντοπιότητας, όπως ορίζει το υπουργείο, που άλλωστε ζητά διεύθυνση διαμονής για να εγγραφεί ένα παιδί.

Με αυτή την λογική το 13ο δημοτικό στα Αη-Βασιλιώτικα Αγρινίου είναι το καταλληλότερο σχολείο για να σταλεί μήνυμα κατά της γκετοποίησης αφού γίνεται πολύ συχνά στόχος βανδαλισμών.

Πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί η γκετοποίησή του κι αυτό θα γίνει με το να μην γίνει ρημαδιό!

Θα πρέπει να το προστατέψουν οι πολίτες που ζουν στην περιοχή και ιδίως εκείνοι(οι όχι και τόσοι πολλοί) που στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτό.

Δεν είναι δυνατόν γύρω από το σχολείο να μπαίνουν φωτιές και να δέχεται πέτρες η Πυροσβεστική όταν πάει να τις σβήσει, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Τ. Παπανικολάου: Ο Αμυράς να έρθει να ζήσει στις Ραΐνες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ