ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤμήμα σκάκι του δήμου Αγρινίου από το 1994…

Τμήμα σκάκι του δήμου Αγρινίου από το 1994…

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο τα μαθήματα

Τμήμα σκάκι του δήμου Αγρινίου από το 1994…

Μ. Γρηγορόπουλος: «Το σκάκι βοηθάει στην πειθαρχία των μαθητών»

Εδώ και ένα περίπου μήνα ξεκίνησαν τα φετινά μαθήματα σκάκι στο ειδικό τμήμα του δήμου Αγρινίου, στην αίθουσα «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» (οδός Μπότσαρη 11) παραπλεύρως του θερινού κινηματογράφου «ΕΛΛΗΝΙΣ».
Το τμήμα σκάκι του δήμου Αγρινίου που ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από 20 χρόνια (1994) έχει «μυήσει» εκατοντάδες παιδιά στα μυστικά του αθλήματος και συνεχίζει κανονικά μέχρι σήμερα. Αποτελείται από παιδιά της πρώτης δημοτικού μέχρι και της τελευταίας τάξης του λυκείου, ενώ για πρώτη φορά φέτος έπειτα από απόφαση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Μαρίας Παπαγεωργίου, τα μαθήματα αυξήθηκαν, αφού προστέθηκε στις μέρες των μαθημάτων και το Σάββατο.

Αυτό έγινε έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εκμάθησης, καθώς σύμφωνα με τον Γραμματέα του τμήματος κ. Μιλτιάδη Γρηγορόπουλο τα παιδιά είναι περίπου 80, αριθμός πολύ μεγάλος για μία μόνο μέρα εκμάθησης. Έτσι υπήρξε διάσπαση των παιδιών σε τμήματα που παρακολουθούν μαθήματα κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Αναλυτικότερα τα τμήματα αυτά χωρίζονται βάσει της ικανότητας των παιδιών και όχι ηλικιακά, αφού κάθε Τετάρτη 18:00 – 19:00 γίνονται μαθήματα σε παιδιά που τώρα αρχίζουν, 19:00 – 20:00 σε παιδιά που είναι πιο προχωρημένα και 20:00 με 21:00 σε παιδιά που είναι πολύ προχωρημένα. Κάθε Σάββατο 16:00 – 17:00 σε άλλα παιδιά που επίσης τώρα ξεκινούν να ασχολούνται με το σκάκι και 17:00 – 18:00 σε παιδιά που είναι πιο προχωρημένα.

Ο κ. Γρηγορόπουλος μίλησε στην «Σ» για την προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα σκάκι του δήμου: «Το σκάκι είναι ένα από τα παλαιότερα παιχνίδια. Μέχρι τον 20ο αιώνα θεωρούνταν παιχνίδι για τις τάξεις των αργόσχολων, αλλά στις μέρες μας παίζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο δήμος Αγρινίου έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από το 1994 μέχρι σήμερα. Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος με πάρα πολλά παιδιά να ασχολούνται με το σκάκι και να έχουν βγει πάρα πολλοί καλοί αθλητές. Κάθε χρόνο έχουμε καινούργιους μαθητές, παιδιά από όλες τις ηλικίες. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι αυτό που λένε και οι γονείς πως το σκάκι βοηθάει στην πειθαρχία των μαθητών, γι’ αυτό και εμείς από την πλευρά μας τους καλούμε να στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν σκάκι».

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr