ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤις επιχειρήσεις που κάνουν σχέδια πέριξ του Αγρινίου και τα μάτια τους…

Τις επιχειρήσεις που κάνουν σχέδια πέριξ του Αγρινίου και τα μάτια τους…

Τις επιχειρήσεις που κάνουν σχέδια πέριξ του Αγρινίου και τα μάτια τους…

Τις επιχειρήσεις που κάνουν σχέδια πέριξ του Αγρινίου και τα μάτια τους…

Εδώ και κάποιο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην περιοχή του Αγρινίου, στις περιοχές εκατέρωθεν της εθνικής οδού από την Αερογέφυρα προς την Συκιά.

Έργα του δήμου, όπως η δημιουργία των κόμβων και η πλατεία-κήπος που φτιάχνεται δίπλα από το ΚΤΕΛ έρχονται να «κουμπώσουν» από επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν βλέπαμε εδώ και χρόνια. Την ώρα μάλιστα που παίρνει τα πάνω της και η οικοδομή.

Λίγο μετά τον κόμβο υπάρχει έντονη οικοδομική δραστηριότητα με τις πληροφορίες να μιλάνε για ένα μεγάλη υπεραγορά- ίσως και πολυχώρο- ενώ λίγο πιο κάτω «έπιασαν» οικόπεδο επιχειρηματίες από τη Ρωσία.

Μετά τον κόμβο του Παναιτωλίου και στην ευρύτερη περιοχή πλέον φαίνεται ότι θα δραστηριοποιούνται δύο βιομηχανίες στον τομέα των τροφίμων η «Γιώτης» και τώρα πλέον και η «ΙΟΝ». Το πολύ ενδιαφέρον;

Στην απέναντι πλευρά ακριβώς λέγεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού μεταφόρτωσης LNG στην περιοχή μας!

Όλα αυτά μπορεί να έχουν σχέση και με όλες τις ανακατατάξεις στην περιοχή ή τις έρευνες για φυσικούς ενεργειακούς πόρους  που μοιάζουν να ξαναζεσταίνονται, σίγουρα έχουν σχέση και με την αναβάθμιση των δρόμων στην περιοχή, το νέο ρόλο του Ακτίου, ίσως και τους αγωγούς που μπορεί να περάσουν από την Δυτική Ελλάδα (το κοίτασμα Λεβιάθαν από το Ισραήλ είχε τέτοιο σχεδιασμό).

Μην ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το πιο ώριμο «οικόπεδο» να δώσει αποτελέσματα στις έρευνες για φυσικό αέριο είναι εκείνο στον νομό Ιωαννίνων!

Οι τοπικές αρχές στο Αγρίνιο όλα αυτά πρέπει να τα έχουν πρώτα στην ατζέντα τους και κυρίως να δώσουν την βέλτιστη λύση σε ό, τι απαιτείται για να στηριχτεί τέτοιας κλίμακας  επιχειρηματικότητα.

Η θέση του Βιομηχανικού Πάρκου στο Αγρίνιο και η… χωρητικότητά του αποκτούν μείζονα σημασία πλέον.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μετά από οκτώ χρόνια απραξίας τον βρίσκουν «αυτονόητο» τον μαγνητικό τομογράφο!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →