Τις διατάξεις που «έτρεξαν» τη δίκη για τα Τέμπη θύμισε ο Φλωρίδης

Τη διάταξη για να κάνουν άμεσα την δουλειά τους ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, η Νίκη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ψήφισαν, είπε ο Φλωρίδης, αλλά μιλούν και οι δύο για συγκάλυψη

Τις διατάξεις που «έτρεξαν» τη δίκη για τα Τέμπη θύμισε ο Φλωρίδης

Καθώς έρχεται ο νέος δικαστικός χάρτης "μετά από 113 χρόνια", όπως αρέσει στον Φλωρίδη να λέει, έχει περάσει κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας η εξέλιξη που έχει η δίκη των Τεμπών, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα διεξαχθεί σε αίθουσα και υποδομές του ΤΕΙ Λάρισας.

Η ανάκριση κινήθηκε πολύ πιο γρήγορα από ότι έγινε ποτέ σε τέτοιας κλίμακας δυστύχημα και δικογραφία. Ταυτόχρονα πάρθηκαν κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να μην έχει αυτή η δίκη την τύχη που είχε η δίκη στο Μάτι, που ξεκίνησε μετά από 5-6 χρόνια και ακόμη δεν έχει βγει απόφαση!

Δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στο ότι ψηφίστηκε διάταξη για να μπορεί ο ανακριτής να ακούσει τις συνομιλίες που δεν μπορούσε να ακούσει εκτός από τις επιχειρησιακές και έτσι η ανάκριση έχει τις κανονικές συνομιλίες.

Υπήρχαν κάποιες συνομιλίες πχ από τα κινητά των σταθμαρχών που δεν επιτρεπόταν από την νομοθεσία και άλλαξε η ρύθμιση. Επιπλέον αφαιρέθηκε η υποχρέωση να εκδοθεί βούλευμα μετά την ανάκριση, κάτι που για όσους ξέρουν από τέτοιες μεγάλες υποθέσεις έχει σταματήσει την απόδοση Δικαιοσύνης σε θέματα που έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα.

Τη διάταξη για να κάνουν άμεσα την δουλειά τους ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, η Νίκη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ψήφισαν, είπε ο Φλωρίδης, αλλά μιλούν και οι δύο για συγκάλυψη!

Προκειμένου να βγει βούλευμα για να επιταχυνθεί η δίκη ήρθε κι άλλη διάταξη αλλά δεν την ψήφισε κανείς εκτός από την ΝΔ!

"Να σημειωθεί ότι η Βουλή συγκρότησε εξεταστική επιτροπή. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εξεταστικής και πήγε η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια, η κυβέρνηση κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση για να ξεκινήσει να διερευνά ή να απαντήσει στο αν υπάρχουν η όχι ποινικές ευθύνες. Χρειάζονταν 30 υπόγραφες. Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν κατέθεσε την πρόταση για δίωξη...", ανέφερε ο υπουργός.

Κάπου εδώ η κουβέντα έχει κάπως ατονήσει. Έκπληξη, μάλιστα, πρέπει πολλοί να θεώρησαν την πληροφορία ότι άτομο που επέζησε από το δυστύχημα φαίνεται ότι θα κατέβει στις ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο κόμματος που φτιάχτηκε πρόσφατα.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αιτωλοακαρνανία: Περισσότερες ενδοοικογενειακές επιθέσεις ή περισσότερη δημοσιότητα;

Όντως, λοιπόν, κάτι δεν πάει καλά με τους άνδρες όμως υπάρχει και μια άλλη εξήγηση για τα πολλά καθημερινά περιστατικά