ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤυπική διαδικασία η τρίτη ψηφοφορία

Τυπική διαδικασία η τρίτη ψηφοφορία

Αδιέξοδο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – Σε εθνικές εκλογές οδηγείται η χώρα

Τυπική διαδικασία

Η τρίτη ψηφοφορία

Σταθεροί στις απόψεις του οι Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές με 5-3 κατά του Σταύρου Δήμα

 

Μία… από τα ίδια είχαμε στην χθεσινή, τρίτη και καταληκτική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού ο υποψήφιος Σταύρος Δήμας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 180 απαιτούμενα «Ναι», με αποτέλεσμα Συνταγματικά να οδηγούμαστε σε λύση της Βουλής και προκήρυξη εθνικών εκλογών. Η τρίτη ψηφοφορία μάλλον μπορεί να θεωρηθεί ως εντελώς τυπική διαδικασία, αφού είχαμε επακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με την δεύτερη ψηφοφορία, με τα «Ναι» να φτάνουν μόλις τα 168 ενώ τα «Παρών» ανήλθαν σε 132, ένα παραπάνω από την προηγούμενη φορά αφού στην δεύτερη ψηφοφορία είχε παρατηρηθεί και μια απουσία.

Όσον αφορά τώρα στην Αιτωλοακαρνανία, το «σκορ» είναι πάλι 5-3 κατά του Σταύρου Δήμα, αφού αυτός ψηφίστηκε μονάχα από τους δύο Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μάριο Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη, και τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θάνο Μωραΐτη. Τα «Παρών» προήλθαν από τους δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου, τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και τον Βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Μωραΐτη. «Παρούσα» ψήφισε και η ανεξάρτητη Βουλευτής Νίκη Φούντα, προερχόμενη από την Δημοκρατική Αριστερά, διαψεύδοντας έτσι έμπρακτα τις διάφορες φημολογίες που διακινούνταν τις τελευταίες ημέρες.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι και οι οκτώ βουλευτές που εκλέγονται στην Αιτωλοακαρνανία παρέμειναν πιστοί στην πρώτη θέση τους και την κομματική γραμμή, ψηφίζοντας ακριβώς το ίδιο και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ας δούμε πως θα το αξιολογήσουν αυτό οι Αιτωλοακαρνάνες στις προσεχείς εκλογές.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr