ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΤην Παρασκευή η 2η Γιορτή Οίνου στην Κατοχή!

Την Παρασκευή η 2η Γιορτή Οίνου στην Κατοχή!

Την Παρασκευή η 2η Γιορτή Οίνου στην Κατοχή!

      Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να απολαύσετε όλες τις ποικιλίες και νόστιμα εδέσματα!

Την Παρασκευή 8 Σεπτέμβριου 2023 και ώρα 7:30 στην πάνω πλατεία της Κατοχής θα λάβει χώρα το 2ο Φεστιβάλ Οίνου Οινιαδών  μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά πέρσι την ίδια εποχή με τεράστια συμμετοχή φορέων, παραγωγών και κόσμου και καθιερώθηκε πλέον ως τοπική εορτή για την εγκαινίαση της περιόδου της συγκομιδής του σταφυλιού, της παραγωγής του κρασιού και των υποπροϊόντων της αμπέλου.

Πρόκειται για μια γιορτή με πάνδημη συμμετοχή που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Οινοπαραγωγών Κατοχής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ τοπικοί παραγωγοί θα προσφέρουν στους επισκέπτες να δοκιμάσουν από τα δρύινα βαρελάκια τους ντόπιο Οινιαδίτικο Κρασί κυρίως ποικιλίες όπως Μαλαγουζιά, Μαυρούδι και Αυγουστολίδη με εξαιρετικά γευστικά και αρωματικά στοιχεία.

Παράλληλα εθελόντριες έχουν παρασκευάσει εδέσματα και τοπικά γλυκίσματα που τα προσφέρουν συνοδευτικά με το κρασί ενώ σε μικρούς πάγκους κάποιοι μαγειρεύουν επί τόπου. Ακόμη θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με το ιστορικό υπόβαθρο της Αμπελουργίας στην περιοχή, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και της προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου και στη συνέχεια επικρατεί χαλάρωση με τις παρέες να συζητούν και να γιορτάζουν υπο τις μελωδίες και τα τραγούδια τοπικής ορχήστρας συνοδεία χορευτικών τμημάτων.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Γιορτής Οίνου.

Χορηγοί επικοινωνίας: sinidisi.gr, agriniotimes.gr

Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Αγρινίου: Έκθεση έργων μαθητών στη παλαιά Δημοτική Αγορά

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ