Την παραίτησή της από τη Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας γνωστοποίησε με αιχμές η γ.γ. Δέσποινα Πάντου

«Δεν μπορώ (...) να μετατραπώ σε απλή γραφιά λόγων που θωπεύουν τ' αυτιά αυτών που τους εκφέρουν»

pantou-despoina

Με αιχμές, η γενική γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Δέσποινα Πάντου γνωστοποίησε την απόφασή της να ολοκληρώσει το συνδικαλιστικό της «ταξίδι».

Σε ανάρτησή της στο λογαρισμό της στο Facebook, xωρίς να παραγνωρίζει περιπτώσεις για τις οποίες αισθάνεται υπερήφανη, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να θεωρήσει ότι έβγαλε το χρέος της «κρατώντας ένα πανό σε αγώνες που δίνονται ετεροχρονισμένα».

Η ανάρτησή της καταλήγει με την προτροπή για αγώνα ώστε να μην κλείσει το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Ολόκληρο το κείμενο της εκπαιδευτικού: 

«Θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους εκπαιδευτικούς με στήριξαν με την ψήφο τους αυτά τα χρόνια όπως και τους υπόλοιπους 8 συνοδοιπόρους στο Σύλλογο μας, όμως το συνδικαλιστικό ταξίδι τελειώνει για μένα εδώ, μάλλον... Ως γνήσια ρομαντική ( όχι απ'αυτές με τις καρδούλες και τα κεράκια) νόμιζα πως μπορώ να ανατρέψω καταστάσεις ή έστω να προσπαθήσω, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο. Όμως τον ρου της ιστορίας τελικά δεν μπορείς να τον αλλάξεις, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει μαζικότητα...

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε νιώθω περήφανη και πλήρης για κάποιες περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν με απόλυτη επιτυχία και που θα τις κουβαλάω πάντα μέσα μου με θετικό πρόσημο. Δεν μπορώ όμως να μετατραπω σε απλή γραφια λόγων που θωπεύουν τ' αυτιά αυτών που τους εκφέρουν αλλά σπάνια φτάνουν στ' αυτιά αυτών που πρέπει, ούτε να θεωρήσω πως έβγαλα το χρέος μου κρατώντας ένα πανό σε αγώνες που δίνονται ετεροχρονισμένα. Και ποιος φταίει θα μου πεις...

Όπως λέει ο Λουκιανός: "Θα πει πως φταίμε κι εμείς Φταίτε κι εσείς φταίνε κι οι άλλοι Φταίμε κι εμείς φταίτε κι εσείς Φταίει κι ο Χατζηπετρής"

ΥΓ: Όλες και όλοι μαζί στον αγώνα για να παραμείνει ΑΝΟΙΧΤΌ το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου»

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

3ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Όλα ανοικτά για το μέλλον του - Ύστατη προσπάθεια για πιστοποιητικό καταλληλότητας του σχολείου

Παπαναστασίου: Αδιανόητο η Δευτεροβάθμια να ζητά να κλείσει το σχολείο και η Β' ΕΛΜΕ να κωφεύει