ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤην κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου αναλαμβάνει ο γιατρός Πάνος Ζώτος

Την κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου αναλαμβάνει ο γιατρός Πάνος Ζώτος

Την κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου αναλαμβάνει ο γιατρός Πάνος Ζώτος

Με την ακόλουθη ανάρτησή του στο favebook ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο” και εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Αγρινίου Στέλιος Μερμίγκης έκανε γνωστό ότι την κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου αναλαμβάνει ο Πάνος Ζώτος.  

“Πριν από χρόνια η παραίτηση ενός σπουδαίου γιατρού παθολόγου – εντατικολόγου από το νοσοκομείο μας με ανάγκασε να γράψω για πρώτη φορά ένα δημόσιο κείμενο. Η παρέμβαση μου αυτή είχε να κάνει με την αντίληψη μου ότι δεν θα πρέπει να σιωπούμε σε ότι στραβό γίνεται στον εργασιακό μας χώρο. Η σιωπή μας και η αδιαφορία μας τότε γίνεται συνενοχή με όλες εκείνες τις αιτίες που οδηγούν έναν άξιο άνθρωπο να κάνει τέτοιες επιλογές. Μόνο που αυτές οι επιλογές έχουν μεγάλο κόστος τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να τα βάζεις με όλους εκείνους και όλες εκείνες τις χρόνιες παθογένειες που σε περιτριγυρίζουν. Όμως αυτό είναι μονόδρομος μιας και δεν έχουμε την πολυτέλεια τουλάχιστον εδώ στην επαρχία να αφήνουμε να φεύγουν άνθρωποι με το ήθος και τις ικανότητες σαν αυτές του Πάνου Ζώτου. Τα έφερε όμως έτσι η ζωή και από σήμερα ο Πάνος εν μέσω πανδημίας εντάχθηκε ξανά στο νοσοκομείο μας αναλαμβάνοντας την ευθύνη της κλινικής covid. Ένα αεράκι αισιοδοξίας φύσηξε ξαφνικά και άρχισε να σκορπίζει τα μαύρα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω από το νοσοκομείο μας. Αν πραγματικά θέλουμε να κρατήσουμε τέτοιους ανθρώπους στο ΕΣΥ ας φροντίσουμε να πιέσουμε εκεί που πρέπει ώστε να αναλάβουν τα πόστα ευθύνης με κανονική εργασιακή σχέση και να μην πεταχτούν σαν στημένες λεμονόκουπες μετά το τέλος της πανδημίας. Ας μην επιτρέψουμε επιτέλους στους κρατούντες να συμπεριφερθούν με το συνήθη κυνισμό τους προς όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους που βάζουν πλάτη τούτη την ώρα. Στο χέρι μας είναι”.

Στέλιος Μερμίγκης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS – Φωτίζει κόκκινα τα κτίρια της σε Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο,

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr