ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓια την «καταστροφή του ΕΣΥ» έκανε απεργία το… 1,7% των γιατρών!

Για την «καταστροφή του ΕΣΥ» έκανε απεργία το… 1,7% των γιατρών!

Για την «καταστροφή του ΕΣΥ» έκανε απεργία το… 1,7% των γιατρών!

Για την «καταστροφή του ΕΣΥ» έκανε απεργία το… 1,7% των γιατρών!

Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα μπορεί να μην μας ενθουσίασε με τον ερχομό της στο νοσοκομείο Αγρινίου τις προάλλες, αφού η επίσκεψή της έγινε μάλλον στο πόδι, όμως στην Βουλή προχθές έβγαλε έναν εξαιρετικό λόγο υπερασπιζόμενη τις αλλαγές στο ΕΣΥ, σε σημείο που σήμερα αρκετοί να επικαλούνται τα όσα είπε στον δημόσιο διάλογο.

Ανάμεσα λοιπόν στα άλλα που περιέγραψε έκανε και μια αναφορά στην πρόσφατη “πανελλαδική” απεργία των νοσοκομειακών γιατρών για το θέμα. Και τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά. “Τώρα σας δίνω στοιχεία: 8 απεργοί σε σύνολο 2.362 στην 5η ΥΠΕ, 56 απεργοί σε σύνολο 3.024 ιατρών στην 3η ΥΠΕ, 38 ιατροί σε σύνολο 2.227 στην 6η ΥΠΕ“, είπε!

Για να το μετατρέψουμε αυτό σε ποσοστό, μόλις το 1,7% των νοσοκομειακών γιατρών από την Κέρκυρα μέχρι την Καλαμάτα και όλη την Πελοπόννησο μετείχαν στην απεργία!

Για να τα λέμε δηλαδή όπως έχουν τα πράγματα, είτε δεν θεωρούν οι γιατροί ότι όντως η δουλειά τους και όλο το σύστημα καταστρέφονται, είτε οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να τους πείσουν να κάνουν απεργία.

Υπάρχει, βέβαια, και μια τρίτη πιθανότητα. Να έχουν όλες οι κατηγορίες εργαζομένων κουραστεί τόσο πολύ από τον “ξύλινο” και επιδοτούμενο συνδικαλισμό που ασχολείται με τα πάντα, ώστε να μην μπορούν να τον παρακολουθήσουν πλέον.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Θυμίσαμε το Χότζα στον πρόεδρο της ελληνικής «Ομόνοιας» της Β. Ηπείρου!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ