ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΑπό την επιφυλακή για τις φωτιές στην επιφυλακή για τις πλημμύρες

Από την επιφυλακή για τις φωτιές στην επιφυλακή για τις πλημμύρες

Από την επιφυλακή για τις φωτιές στην επιφυλακή για τις πλημμύρες

Παλιά η εποχή για τις χαλαζοπτώσεις στο Αγρίνιο ήταν εκεί κάπου μετά το Πάσχα (εξ ου και η υιοθέτηση ως πολιούχου του Αγίου Χριστοφόρου που θεωρούνταν προστάτης από τα καιρικά φαινόμενα), τώρα έχουμε καταστροφές στα πορτοκάλια στον κάμπο στις 25 Αυγούστου!

Με άλλα λόγια, πολύ την έχουν δυσκολέψει την πολιτική προστασία τα τελευταία χρόνια, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Μόλις χαλαρώνει λίγο το πράγμα από την τρομακτική ζέστη- που κατ’ ευφημισμόν συνεχίζουμε να αποκαλούμε ακόμη “καλοκαίρι”-, έρχονται οι βροχοπτώσεις και έχουν όλοι τον νου τους για χαλάζι και ραγδαίες βροχές.

Οι υπηρεσίες του δήμου που είναι επιφυλακή και πυρασφάλεια το καλοκαίρι, περνάνε ήδη από το “alert” για φωτιά στην γύρω περιοχή, στο αντίστοιχο για πλημμύρα μετά και τα χθεσινά φαινόμενα που θα επαναληφθούν, κατά πως φαίνεται.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει πάει και άσχημα το πράγμα, οι φωτιές που μπήκαν μέσα στον Ιούλιο σε Τριαντέικα, Παρακαμπύλια και Λεπενού, σβήστηκαν εν τη γενέσει τους και δεν πήραν έκταση.

Με το νερό τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά αν και η μεγάλη απειλή είναι το χαλάζι και ο αέρας για τα δικά μας μέρη.

Χωρίς να σημαίνουν τα παραπάνω ότι έχει τελειώσει το stand by για τις φωτιές, δεν θα είναι πρωτοφανής ένας πολύ ζεστός Σεπτέμβριος και, με αυτά που βλέπουν πλέον τα μάτια μας, δεν θα είναι παράξενο να υπάρξει καύσωνας διαρκείας που θα ξεράνει και πάλι την γη και την βλάστηση.

Οπότε, σε όσους εμπλέκονται στην αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων να πούμε ένα “καλό κουράγιο και καλό υπόλοιπο”!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ούτε οι πολίτες, ούτε το Κράτος θα αντέξουν για πολύ…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ